hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

2014-06-20: Lovastábor Benedekmezőn

2014.06.20

A Vadon Egyesület hatnapos lovastábort szervez augusztus 26–31. között Benedekmezőn. Az Előpatak felé vezető út mentén fekvő táborban mindent megtalálhatnak és megtapasztalhatnak a résztvevők, ami a lovaglással, a lóval és az ehhez köthető történelmi hagyományokkal kapcsolatos.


A programok a Szilaj Hagyo­mány­őrző Egyesület, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület, valamint a Sagittis Siculorum Egyesület közreműködésével valósulnak meg. A tábor támogatói a Bethlen Gábor Alap és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. Célja, hogy a résztvevők megismerjék a helyi lovasegyesületeket, ezáltal elősegítve a jövőbeli közös együttműködés kialakítását.


A tábor ideje alatt a lovasoktatás mellett az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megismerkedni többek közt az íjászattal, a lovasíjászat  történelmével, ismeretterjesztő előadásokon, csoportos foglalkozásokon, beszélgetéseken vehetnek részt. Köztudott és pedagógiailag is bizonyított, hogy a lovakkal való foglalkozás a gyermekek fejlődésében pozitív hatással bír. A táborozók a lovas ügyességi játékok során a szórakozás mellett egyensúlyérzéküket is fejlesztik.


A 250 lejes részvételi díj a foglalkozások mellett tartalmazza a szállást és a napi három étkezést. Jelentkezni a Vadon Egyesületnél, illetve Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalánál lehet. Kapcsolattartó személyek: Török Enikő – Vadon Egyesület (e-mail cím: enikotorok01@gmail.com, telefon: 0736 338 826), Kertész Orsolya – Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala (e-mail cím: orsolya.kertesz@sepsi.ro, telefon: 0267.316.365, 0737.433.028).


A helyek száma korlátozott, az érdeklődőket jelentkezési sorrendben fogadják el, alsó korhatár 10 év.

Jelentkezési lap - felnőttek

Jelentkezési lap - kiskorú résztvevők

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.