hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

2014-05-20: Városismereti kalandtúra

2014.05.20

Május 24-én, szombaton izgalmas városismereti kalandtúrára, mókás vetélkedőre kerül sor. A harmadik osztályos diákok tízfős csoportokban (felnőtt kíséretében) bizonyíthatnak a Fundamentum Egyesület által szervezett megmérettetésen. A szervezők 250 résztvevőre számíthatnak.

 
A rajtra a Székely Nemzeti Múzeum udvarán, reggel kilenc órától kerül sor: az eligazítást követően öt óra áll a versenyzők rendelkezésére, hogy minél több feladatot teljesítsenek, minél több helyszínt meglátogassanak és minél több pontot szerezzenek. Ezután, 14 órától a Mikes Kelemen Elméleti Líceum étkezdéjében ebéddel várják a bátor „városfelfedezőket”, és amíg a zsűri pontokat összesíti, mindenki játszhat az óriás társasjátékon. Az eredményhirdetés előtt, 16 órától ismerős dalokat énekel a jelenlevőknek a Mesehetes együttes (a Múzeumkert színpadán), 17 órától pedig a díjkiosztóra kerül sor.
A vetélkedő célja a Sepsiszentgyörgy gyerekeknek című könyv népszerűsítése – az érdekes olvasmány a Sepsiszentgyörgy Könyvkiadó, a kultúrAktív Egyesület és a Fundamentum Egyesület közös kiadványa –, ezt nemrég kapta kézhez minden sepsiszentgyörgyi harmadikos.
A vetélkedőről senki sem tér haza üres kézzel – ígérik a szervezők – mindenki számára tartogatnak egy kis meglepetést, a legügyesebb csapatok pedig ingyenes, múzeumban, könyvtárban, bábszínházban felhasználható belépőket nyerhetnek az egész osztály számára. A tancikat is jutalmazzák, a legtöbb pontot összegyűjtő csapatok tanítóit május 30. és június 1. között Pécsre egy találkozóra viszik, ahol sok hasonló, mókás játékot tanulhatnak, hogy majd itthon megmutathassák tanoncaiknak.
 
Az eseményt az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, a Bod Péter Megyei Könyvtár, Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeuma, illetve a Székely Nemzeti Múzeum segítették.
Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.