hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.

Szent György Napok, a találkozások ünnepe

2009.05.12
 
Idén április 19-e és 26-a között szervezi meg 18. alkalommal a Szent György Napokat a sepsiszentgyörgyi városháza - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester és Grubisics Levente, a rendezvénysorozat főszervezője.

“Szeretnénk visszahozni azt a hangulatot a Szent György napi kavalkádba, amely a kilencvenes évek közepén volt jellemző, amikor fontos erdélyi találkozási pont volt” – vezette be az idei programkínálat ismertetését Grubisics Levente főszervező. Idei sztármeghívottja a rendezvénysorozatnak Koncz Zsuzsa, aki április 26-án, a tűzijáték előtt lép fel, szombaton pedig – időrendi sorrendben - a magyarországi Moby Dick, a romániai Holográf és az angol Boney M lép fel a főszínpadon, míg péntek este Csepregi Éva szórakoztatja a nagyérdeműt. “

Ebben az évben a főszínpad helyszíne változik, ugyanis a prefektúra melletti lépcsőkre építik fel a színpadot és a közönség a Szabadság térről követheti a produkciókat. Pénteken inkább a popzene, szombaton a rock, míg vasárnap a klasszikusabbnak számító, de szórakoztató műfajok kaptak helyet. Vasárnap néptánc-találkozó lesz a főszínpadon, majd azt követően operett és musical gála a Brassói Opera művészei, Dancs Annamari és Tarján Pál közreműködésével. Természetesen nem hiányozhatnak az utcabálok sem” – számolt be Grubisics Levente. Idén fesztivál-jelleget kívánnak adni a két színpad programkínálatának, éppen ezért a koncertek délután kezdődnek, a hangpróbákat a déli órákban elvégzik, így az átállás legtöbb 15 perc lesz.

A főszervező elmondta, hogy a parkot a legnagyobb mértékben kímélni szeretnék, éppen ezért csak a vásári színpad és a kézműves vásár kap helyet a park területén. Húsz lacikonyha működik majd a központban, azonban a vendéglátóegységeknél is megkövetelik a szervezők, hogy esztétikusan alakítsák ki a környezetet.

Ugyancsak első alkalommal követhető lesz élőben a világhálón a két nagyszínpad kínálata, sőt a program azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó maga irányítsa a kamera mozgását. A hét folyamán, ahogy már megszokhatták a sepsiszentgyörgyiek, kulturális hétre kerül sor, a programról hamarosan részleteket is elárulnak a szervezők.
Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.