hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

A madarak és fák napja

2014.05.07

Program – 2014. május 9., péntek

 

13.00

 

Információs tábla avatása: Madarak az Erzsébet parkban. Részt vesznek: Sztakics Éva-Judit alpolgármester, Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója, Gaál Zsuzsanna, Majos Andrea, Dombi Szilvia Helga, a www.gyurgyalagok.blogspot.ro honlap szerkesztői / Erzsébet park, a játszótér mellett

13.30

 

Séta az Erzsébet Parkban – az Erzsébet Park madarainak, fáinak, virágainak a felfedezése a BabeşBolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata, Környezettudományi és Környezetmérnöki Karának hallgatóival. Programvezető tanárok: dr. Bartalis Ildikó, dr. Antal Noémi / Indulás: az Erzsébet parki játszótér mellől
16.30 Filmvetítés: Jacques Perrin Vándormadarak című filmje

18.00

 

Filmvetítés: A békászó sas védelme Romániában és dr. Szabó D. Zoltán, Kelemen A. Márton, Miholcsa Tamás és Daróczi Szilárd Románia gyarkori madarai, mezőgazdasági területek, települések és erdők című könyvének bemutatója. A szerkesztők közül jelen lesz: dr. Szabó D. Zoltán / a Székelyföldi Vadászati Kiállításnak otthont adó Bene-ház

 

Dr. Szabó D. Zoltán: Románia gyakori madarai című könyve a madarak megfigyelésének első lépésében, valamint a fajok helyes meghatározásában kíván segítséget nyújtani. Az illusztrációkat kísérő szöveg röviden ismerteti a lényeges határozóbélyegeket, jellegzetes élőhelyet, szapo­rodást, vonu­lást, éneket és hangokat, illetve a védelmükhöz szükséges tudnivalókat. Összesen 114 gyakori fajt mutat be, amelyek mezőgazdasági terü­leteken, települések közelében vagy erdőkben élnek.

A békászó sas védelme Romániában című film a békászó sast mutatja be a tavaszi érkezéstől kezdődően az őszi vonulásig. Ez a különleges ragadozó madár európai állományának 22 százaléka Romániában költ.

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Vadon Egyesület és a Fundamentum Egyesület.

Madarak és fák napja, Sepsiszentgyörgy

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.