hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Korlátozzák a forgalmat a Szent György-napok előkészületei miatt

2014.04.29

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala köztudomásra hozza, hogy a Szent György Napok előkészületei miatt korlátozzák az autós forgalmat a belvárosban a következő szakaszokon:
 

  • április 29-én, kedden reggel tíz órától lezárják a forgalmat az 1918. December 1. utca Sugás vendéglő és N. Bălcescu utca közötti szakaszán, a Gróf Mikó Imre utcában és a Szabadság téren, a Szent György szobor és villanyrendőr között
  • április 30-án, szerdán reggel nyolc órától lezárják a forgalmat a Gábor Áron utcának a Váradi József utca és a megyei könyvtár közötti szakaszán
  • április 30-án, szerdán tizenkét órától lezárják a forgalmat a Kós Károly utca Kriza János és Gyár utcák közti részén, valamint a Kossuth Lajos utca Bodok szálloda előtti szakaszán

A fenti forgalomkorlátozást május 5-én, hétfőn 12 órától oldják fel. A szervezők megkérik az autóvezetőket, hogy április 29. és május 5. között fokozottan figyeljék a forgalomirányító táblákat.

Az április 29. és május 5. közötti időszakban az útlezárás miatt megszokott módon módosul az autóbuszok útvonala:  ideiglenesen megszűnnek a Fejlesztési Bank (BRD), az Erzsébet park és a művészeti líceum előtti megállók, a központban a törvényszék mellett ideiglenes megálló létesül. A fenti időszakban a taximegállókat ideiglenesen áthelyezik az 1918. December 1. utca Nicolae Bălcescu és a Fejlesztési Bank (BRD) közti szakaszára, valamint az unitárius templom előtti útkereszteződés oldalsávjaira.

Megkérjük a kereskedőket, hogy a Szent György Napok alatt csak az áruellátási időszakban hajtsanak be a lezárt területre, és ne hagyják a vásár területén gépjárműveiket.

A szervezők az érintettek megértését és türelmét kérik!
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.