hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Találkozás

2014.04.25

A Tein Teaház keretében működő Kultúrteaházban kerül sor Farkas Wellmann Éva költői estjére április 25-én, pénteken 19 órától. A szerzővel Szonda Szabolcs költő, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója beszélget. Az esten bemutatják Farkas Wellmann Éva legutóbbi, Az itt az ottal című verseskötetét. A rendezvény a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat része.

A szerzőről:

Farkas Wellmann Éva  1979-ben született Marosvásárhelyen. A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar–angol szakán diplomázott 2001-ben. 2003-ban magiszteri képesítést, 2012-ben pedig doktori címet szerzett ugyanott. Dolgozott a Babeş–Bolyai Tudományegyetem újságírói szakának óraadó tanáraként, a Romániai Magyar Irodalmi Lexikon szerkesztőjeként, általános- és nyelviskolai tanárként. 2012-től a Bárka online szerkesztője. 1998-tól kezdődően rendszeresen közöl verseket, kritikákat és irodalomtörténeti tanulmányokat erdélyi és magyarországi irodalmi folyóiratokban.  Eddigi munkásságát több díjjal, ösztöndíjjal elismerték: többek közt elnyerte a Látó nívódíját, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának debüt-díját, az Irodalmi Jelen költészeti díját, a Magyar Rádió Petőfi-díját; legutóbb idén a Móricz Zsigmond-ösztöndíjat.

Kötetei:

Itten ma donna választ. Erdélyi Híradó Kiadó–Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár–Budapest, 2002. Második kiadás: Irodalmi Jelen Könyvek sorozat, Arad, 2005. (versek)

Az itt az ottal. Erdélyi Híradó Kiadó–Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár–Budapest, 2011. (versek)

Irodalom és közönsége a XVIII. században. Verestói György munkássága. Gondolat Kiadó, Budapest, 2013. (irodalomtörténeti munka, doktori disszertáció)
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.