hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Elkészült a sportterem

2014.01.31

Tegnap teljes létszámmal kezdődött a sepsiszentgyörgyi önkormányzat soros tanácsülése. Borvíz utcai szolgálati lakások építéséről döntöttek, amelyek a Gyere haza program részét képezik majd, január 16-án a polgármesteri hivatal átvette a Berde Áron-iskola új sporttermét, ennek kezelési jogát átadták a tanintézménynek, ugyanakkor a várost Brassóval összekötő gyorsforgalmi út megépítéséről is tanácshatározat született.

Idén és jövőben tíz szolgálati lakást szeretne a városháza felépíteni a Sugásfürdő felé vezető Borvíz utca meghosszabbításánál kialakított terülten. Sztakics Éva alpolgármester tájékoztatása szerint öt ház idén, másik öt jövőben készülne el. Versenytárgyalást hirdetnek meg, építőcégek jelentkezését várják, a jelentkezési kritériumokat majd egy későbbi tanácsülésen ismertetik. Február 1-jétől életbe lépnek a hőenergia új referenciaértékei, ennek értelmében az ANL-s tömbházak fűtésére vonatkozóan ezentúl egy gigakalória ára 371,8 lej lesz, a lakosságnak pedig 308,40 lejbe fogják számolni a gigakalória értékét, a két érték között különbséget az önkormányzat fizeti. A földgáz esetében az érték pedig 299,84 lej/gigakalória, mindezekhez még hozzá kell adni az áfát. Tavaly év végén sikerült telekkönyveznie a városnak a Benedekmezőn található telket, amely Illyefalva adminisztratív területén található, de a város tulajdonába tartozik. A tegnap elfogadott határozattal három részre osztották fel a területet: 5 ezer négyzetméter maradt az ott található tábor számára, egy útszakaszt is kialakítanak, ugyanakkor a fennmaradó nagyobbik részt a Vadon Egyesületnek adták át ingyen használatra, itt a közeljövőben egy lovasiskola létesülne. 2009-ben a 211-es számú tanácshatározattal egy 330 négyzetméteres telket adtak át az Országos Befektetési Alapnak azzal a céllal, hogy egy 150 férőhelyes iskolai sporttermet építsenek. Az ingatlant január 16-án vették át, ezáltal átkerült a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakképző Líceum kezelésébe. Az összberuházás értéke közel egymillió euróra rúg.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.