hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Újrahasznosítási verseny – a fődíj: öko pihenőhely, wifivel

2014.01.10

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly részt vett abban az országos szelektív hulladékgyűjtő versenyben, amelyet az Eco-Rom Ambalaje Rt. indított. Akkor az Újrahasznosítás városa címért folyt a küzdelem, a háromszéki megyeszékhelyet három díjjal tüntették ki, de a fődíjat, a 15 ezer euró értékben felszerelt kirándulóhelyet végül Tulcea városa nyerte. Idén ismét versenyt szerveznek, a tét egy öko pihenőhely, ahol a lakosság ingyen csatlakozhat a vezeték nélküli (wifi) internethez; ennek összértéke 12 ezer euró. Ez a projekt második része, a cél most is az, hogy minél többen vegyenek részt a különválogatott hulladék gyűjtésében, és ezáltal javuljon a szelektív szemétbegyűjtési szolgáltatás is.

A projekt január 1-je és június 30-a között zajlik, ez alatt történik a szelektív hulladékgyűjtési verseny, a kampány során minden város célja az, hogy a lehető legtöbb szemetet sikerüljön külön-külön összegyűjteni. Augusztus 20-a és szeptember 1-je között zajlik a zsűrizés, illetve a szolgáltatások minőségének kiértékelése. Szeptember 1-je és 15-e között lesz az eredményhirdetés, illetve a díjazási ünnepség. A tét nem kicsi, ezért már most figyeljünk arra, hogy milyen típusú szemetet hová dobunk, hiszen ki ne szeretné, ha egy fából készült, modern szabadidős helyszínnel gazdagodna a város, ahol az ingyenes internet-csatlakozási lehetőség mellett lesz biciklitároló, és természetesen egy szelektív hulladékgyűjtő pont is kihelyezésre kerül. Az energiát napelemek biztosítják majd!

Sepsiszentgyörgy ökotérképe:
Harta colectării selective Sfântu Gheorghe - Ökoszemetesek Sepsiszentgyörgyön nagyobb térképen való megjelenítése

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.