hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Díjazták a diákokat

2013.12.20

Tegnap a sepsiszentgyörgyi soros tanácsülés karácsonyi dalok felcsendülésével vette kezdetét: az Állomás negyedi Ady Endre Általános Iskola kisdiákjai magyar és román nyelven énekeltek a képviselőknek. Ezután következett a Szent György-ösztöndíjak ünnepélyes átadása, ebben az évben összesen huszonegy tanuló jelentkezett, az elbíráló bizottság idén a bejelentett öt helyett hat diákot tüntetett ki, mivel az utolsó két helyen szereplő végzős megszerzett pontszáma között alig volt eltérés. Kiemelkedő teljesítményéért az első helyen a Székely Mikó Kollégium diákja, Roșu Kriszta végzett (pontszáma 192,87), második lett a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulója, Trofin Cosmin (pontszáma 107, 91), a harmadik hely szintén mikós diáké, Földi Zsuzsánna Boglárkáé (pontszáma 104,55). Negyedik lett szintén a Mikó diákja, Gál Béni (pontszáma 101,65), ötödik Harșa Mihai-Iuliu (pontszáma 78,24), a hatodik pedig Kovács Gellért Pál lett (pontszáma 70,32), mindketten a Székely Mikó Kollégium diákjai. A város legeredményesebb tanulói fejenként 3000 lejes ösztöndíjban részesültek, az okleveleket Antal Árpád András polgármestertől vehették át, a virágcsokrokat pedig Sztakics Éva alpolgármestertől.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.