hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Még lehet jelentkezni Gyere Haza programra

2013.10.25

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által még 2009-ben meghirdetett Gyere haza! programra az igénylők december 20-ig benyújthatják a szükséges dokumentációkat, és a korábbi kéréseket is fel kell újítani. Az önkormányzat a város Sugásfürdő felé vezető kijárata mentén, egyhektáros területen 25 házhelyet biztosít a fiataloknak. Ingyen adják a háztervet és a 300 négyzetméteres telket is, amelyet tíz év után meg lehet vásárolni. A fiatalok három év alatt kell felépítsék a házat, és újdonság, hogy az, aki nagyobb udvart szeretne, mint az eredetileg megszabott 300 négyzetméter, az területet bérelhet pluszba. A kérvényezőket pontrendszer szerint rangsorolják, a párok tagjai 35 év alattiak kell legyenek, előnyt jelent a több gyerek, illetve az iskolai végzettség, amely a legtöbb pontot éri a pályázatban. Újdonság az is, hogy a fiataloknak a házépítés költségeinek már csak a 10 százalékát kell felmutatniuk, korábban ez az arány 55 százalék volt.

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.