hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Százéves nénit köszöntött a város

2013.10.08

Századik életévét töltötte Kiss Etelka óvó néni, Sepsiszentgyörgy egyik legidősebb lakosa. Sztakics Éva-Judit alpolgármester október 7-én, saját otthonában köszöntötte fel az ünnepeltet a polgármesteri hivatal, valamint a polgármester nevében, gyerekrajzzal díszített tortával, virágcsokorral és Sepsiszentgyörgy képes története című könyvel kedveskedve.

Etelka néninek hét unokája és hét dédunokája van, életét a tanításnak és a gyermekeknek szentelte. Budapesten született, Sepsibükszádra helyezték ki óvónőnek, Sepsiszentgyörgyre később került, szintén óvónőként. A gyerekeknek az egymással való viselkedést tartotta fontosnak megtanítani, Etelka néni pedig a mai gyerekeknek azt üzeni, hogy ne bántsák egymást. 1967-ben vonult nyugdíjba. Boldog, hatvannégy évig tartó házasságban élt, a férje 96 évesen hunyt el.  A család elmondása alapján öreg kora ellenére jó egészségnek örvend.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.