hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Sepsiszentgyörgy a Nemzeti Vágta középdöntőjében

2013.09.21

Székelyföldi lovas jutott a Nemzeti Vágta középfutamaiba, a sepsiszentgyörgyi Bagoly Szabolcs és Alkony lova futamgyőztesként értek célba a szombati előfutamokon. Csíkszentkirály indulója sokáig második helyét tartotta a tizedik előfutamban, azonban az utolsó másfél körnél lova elfáradt, és feladta a versenyt. Kézdivásárhely versenyzője, Bódi Albert egy hajszálnyira csúszott le a középfutamokból, ő az első fordulóban a harmadik helyen végzett.

Üdvrivalgás fogadta a sepsiszentgyörgyi Bagoly Szabolcs győzelmét, a Székely Vágta szervezői három éve arra készülnek, hogy székelyföldi lovast tudhassanak a Nemzeti Vágta középfutamaiban. Alkony nem élt vissza a belefektetett bizalommal, a Vadon Egyesület lova magabiztosan tört előre és tartotta első helyét a futamban. Bagoly Szabolcs egyébként a hatodik legjobb időt futotta, sokan a középdöntőben is esélyesnek tartják.

A hetvenkét településből huszonnégyen jutottak a középdöntőbe, ezért négy ötfős és egy négyfős futamot tartanak. Bagoly Szabolcsnak nagy szerencséje volt, hiszen a négyes futamba sorsolták, viszont együtt indul Németh Jánossal, Baja képviseletében, aki tavaly döntős volt. Velük versenyeznek még Bükkösd és Hédervár lovasai, mindketten hölgyek.

A Nemzeti Vágta öt középdöntője mind izgalmasnak ígérkezik, hiszen bejutott a tavalyi győztes, Vass Jennifer, más lovagolja ugyan a 2012-es győztes lovat, Cordobát, de ők is bent vannak a középdöntőben, és szintén bejutott a 2011-es bajnok, Molnár Gyöngyi is, aki tavaly szintén döntős volt.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.