hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye

2013.08.05

Hetedik kiírásához érkezett Románia legrangosabb országúti kerékpárviadala, Székelyföld Kerékpáros Körversenye. A székelyföldi településeken 2013. augusztus 7–10. között újra a kerékpáré lesz a főszerep. A háromnapos verseny keretében újból több száz kilométer megtételére vállalkoznak – hegyen- völgyön át – a rajthoz álló sportolók.

Székelyföld Kerékpáros Körversenyének szervezői: Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós megyei jogú városok, valamint Hargita és Kovászna megyék önkormányzatai, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Tusnad Cycling Team és a Csíki Sportegylet.

Versenyszakaszok

A csütörtöki nyitószakaszon Háromszékre kerekezik a mezőny. Tusnádon, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön sprintpróbák, míg a Nyerges-tetőn B kategóriás hegyimenés nehezíti az első etapot.

A körverseny királyetapjának is nevezhető második szakasz során három B kategóriás (Tolvajos-tető két alkalommal és Libán-tető), valamint egy C kategóriás mászást kell teljesíteniük a sportolóknak, emellett Szentegyházán, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában sprintszakaszok lesznek kijelölve.

Az utolsó versenynapon, szombaton két félszakasz szerepel a körverseny programjában. Délelőtt 10.00 órakor a Hármaskereszttől indítják az egyéni időfutamot, míg a délutáni zárószakaszon, az 5 órakor rajtoló mezőny Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszépvíz – Csíkszereda útvonal megtétele után a megyeszékhely utcáin kialakított 5,5 kilométeres pályán 17 kört teljesít.

Fehér trikóval bővült a megkülönböztető mezek sora

A 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyen idén a díjak összértéke 11 512 euró. Szakaszonként az első húsz, a verseny végén az első harminc sportoló kap pénzdíjat. Ebben az évben öt megkülönböztető mezt ölthetnek magukra a versenyzők. Az egyéni összetett éllovasa a kék színű „Tusnád Ásványvíz” feliratú mezt viseli, a pontverseny első helyezettjét pedig a piros-fekete trikó illeti a HopeSped támogatásával. A hegyimenők rangsorában élen végző versenyző a sárga „Csíkszereda” feliratú mezt kapja. A zöld színű mez a legjobb 23 év alatti versenyzőé lesz majd. Ezt a Marien Presso ajánlja fel. Idén fehér trikóval bővül a megkülönböztető mezek sora, ezt a biciklifelszereléseket és sportruhákat gyártó Bellotto vállalat támogatja.

Akár a rajtnál és érkezésnél, akár az útvonalak mentén szurkoljunk együtt a versenyzőknek!

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.