hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Átadták a hajléktalanszállót

2013.06.28

Tegnap nyitotta meg kapuit a Csíki negyedi, Sing Sing néven ismert szociális otthonban a hajléktalanok számára kialakított menedékhely. A Máltai Szeretetszolgálat által működtetett kétszintes hajléktalanszállón összesen hatvan nőt és ugyanennyi férfit tudnak éjszakára befogadni. Idővel itt majd csak a nőkről tudnak gondoskodni, a férfiak számára más helyet keresnek.

– Az elmúlt években kidolgoztuk Sepsiszentgyörgy szociális stratégiáját, ennek az egyik alappillére, hogy a szociális szolgáltatások jelentős részét át szeretnénk adni civil szervezeteknek. Meggyőződésünk, hogy a városban működő szervezetek hatékonyabban el tudják látni ezeket a fontos feladatokat – jelentette ki a helyszínen Antal Árpád polgármester.

Ez az első lépés, amikor egy civil szervezet vett át az önkormányzattól egy szociális szolgáltatást, ezt a következő években bővíteni kívánják, és el szeretnék érni, hogy idővel minden tevékenység átkerüljön a szervezetekhez, egyházakhoz. Tischler Ferenc alpolgármester egy éve irányítja az önkormányzat szociális ügyeit. Elmondta, hogy nagyon szigorúan fognak eljárni minden esetben.

– A kétszintes rész be van kamerázva, a biztonság nagyon fontos. Emberközpontú szolgáltatást kívánunk létrehozni, célunk, hogy ne csak éjszakai szállás legyen, az integrációra is hangsúlyt fektetünk, ebben a legjobb partnerek az egyházak, illetve azok a civil szervezetek, amelyek azért jöttek létre, hogy az ilyen esetekkel foglalkozzanak – közölte az alpolgármester. Az év eleji licitet a Máltai Segélyszolgálat nyerte el.

Szondáztatni fogják a belépőket, az ittas embereket nem engedik be, akik belépnek, az első dolguk az lesz, hogy lezuhanyoznak, egy szociális munkás felméri őket, orvosi vizsgálaton fognak átesni, pszichológus is elbeszélget velük. Este 7 és 9 óra között lehet bejelentkezni a menhelyre, reggel 8 órakor pedig el kell hagyni az épületet. A romániai Máltai Segélyszolgálat három intézményt működtet az országban, a szentgyörgyi hajléktalanszálló a negyedik lesz a sorban. Az önkormányzat célja a szociális otthon felszámolása, ennek kiürítése 55 százalékban már megtörtént, még 43 család tartózkodik az ingatlanban.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.