hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

6. Éneklő Ifjúság Kodály Zoltán Szellemében Gyermekkari Találkozó

2013.04.02

6. alkalommal szervezik meg az Éneklő Ifjúság Kodály Zoltán Szellemében Gyermekkari Találkozó vándor rendezvényt Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban április 5-én pénteken 15.30 órai kezdettel.

A résztvevő énekkarok: a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Kakukkszó Gyermekkara, a kolozsvári Református Kollégium Gyermekkara, a kolozsvári Apáczai Csere János Líceum Gyermekkara, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium Gyermekkara, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum II-IV osztályosok gyermekkara, a kolozsvári Sigismund Toduţă Zenelíceum V-VIII osztályosok énekkara  és a szilágysomlyói Szederinda Hagyományörző Együttes.

Köszöntőt mond  Antal Árpád András Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tóth Guttman Emese a Romániai Magyar Dalosszövetség elnöke. Műsorvezető Veress László színművész. A rendezvény szervezői a Romániai Magyar Dalosszövetség, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Erdély több városában - Aradon, Temesváron, Kolozsváron, Kézdivásárhelyen - szervezték meg az előző években. 

A rendezvényen nyolc-tíz gyerekkórus vesz részt a szervezők felkérése alapján.
   
Az előző években a találkozókon részt vettek: a brassói Áprily Lajos Líceum gyermekkara, a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum gyermekkara és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum énekara, a szalontai Arany János Iskolaközpont gyermekara, a Szovátai Iskola gyermekkara, a szilágysomlyói Báthori István Művészeti Líceum énekara, a szatmárnémeti Aurel Popp Alapítvány Szederinda ének-citeraegyüttese, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum gyermekkara, a nagyváradi Szent László római katolikus iskolaközpont gyermekkara, a marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági énekkara, a kovásznai Kõrösi Csoma Sándor Iskola Tiszta Szív diákkórusa, a berecki Commenius Általános Iskola gyermekkórusa és a kézdivásárhelyi Petõfi Sándor Általános Iskola Talentum gyermekkórusa.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.