hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Internetről érkezett álom

2013.03.18

Idén a szokásos március 15-i megemlékezés mellett Sepsiszentgyörgy központjában újabb körképet vehettek birtokba a megyeszék lakói. A városközpontban a virtualisszekelyfold.ro honlapon is megtekinthető panorámákból válogatott szabadtéri kiállítás Székelyföld különböző helyszíneit ábrázolja.

A képeken a vargyasi Dániel kastélytól kezdve egészen az udvarhelyszéki, bögözi református templomban található freskókig Székelyföld rangos történelmi helyszínei kaptak helyet. A felvételek önmagukban is lenyűgözőek, azonban a nemzeti ünnep alkalmából Sepsiszentgyörgy központjában számos hagyományőrző huszár, magyarosan díszített ruhát viselő lovas és számtalan magyar és székely zászlót lobogtató ember gondoskodott arról, hogy a nézelődő úgy érezze: Székelyföldet látja a maga teljességében.

A Virtuális Székelyföld internetes felületét böngésző felhasználó úgy „járhatja körbe” a helyszíneket, mintha a helyszíne tartózkodna. Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke méltán illette az álomszép jelzővel a Daczó Enikő képzőművész által készített 360 fokos gömbpanorámákat. „Egyes képekről a szakma, más fotókról a közvélemény tartja, hogy művésziek. Mindez csokornyi ízelítő Székelyföldről, majdnem tapintható formában” – mondta el megnyitóbeszédében a tanácselnök.

„Azt szeretnénk, ha mindenki, székely, anyaországi, vagy román ember egyaránt büszke lenne Székelyföldre, arra a Székelyföldre, amely immár nem csak tárgyi formában vesz körül, nem csak virtuálisan, interneten érhető el, nem csak körkép formájában tekinthető meg, hanem érzésként itt legbelül a lelkünkben” – mondta el Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsának Sajtóirodája
 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.