hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Korszerű bölcsőde létesül

2013.02.22

Múlt pénteken aláírták a Kós Károly utcában található, Svájci villaként közismert műemlék épület felújításáról és korszerű bölcsődévé való alakításáról szóló finanszírozási szerződést. A projekt része a Regionális Operatív Programnak, pozitívan bírálták el a megyeszékhelyi önkormányzat korszerűsítésre benyújtott pályázatát. A dokumentumok aláírásánál jelen volt Liviu Dragnea fejlesztési miniszter, Simion Creţu, a Központi Fejlesztési Régió igazgatója, Sepsiszentgyörgy részéről pedig Tankó Vilmos, a szociális igazgatóság vezetője. A beruházás értéke 2 048 026 lej, a vissza nem térítendő támogatás 1,5 millió lej. A 60 helyes bölcsődének otthont adó épület tatarozásához remélhetőleg már áprilisban hozzáfoghatnak, amennyiben nem lesz fennakadás a versenytárgyalás során. Először felújítják, szigetelik az emeletes ingatlant, majd következik a belső terek kialakítása: minél tágasabbra tervezik ezeket, hogy biztonságos légkört teremtsenek a babáknak, és korszerű berendezéssel is ellátják majd a bölcsődét. Sepsiszentgyörgyön jelenleg egy tömbház földszinti lakrészében működik a város egyetlen bölcsődéje, oda jelenleg 52 gyereket visznek. Innen fogják átköltöztetni a Kós Károly utcai ingatlanba az intézményt, ahol korábban háziorvosi rendelők és egy gyógyszertár is működött, ezeket a Kis Árpád-iskola udvarán található egyik épületbe költöztették át, a helyiséget még tavaly nyáron újította fel a városvezetés. Sztakics Éva alpolgármester szerint ezzel két fontos problémát oldanak meg: egyrészt megmentenek egy műemlék épületet, másrészt pedig új, korszerű bölcsődét létesítenek a városban.


Fotó: Vargyasi Levente

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.