hu
 
Szombat, 2024. Május 18.

Egyre vonzóbb Sugásfürdő

2013.02.08

Sikeresnek bizonyult a beléptető-rendszer

A Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdőn az idei síszezonban igencsak szép számban fordultak meg a téli sportok kedvelői. Az elmúlt évek alatt befektetett több millió euró hatása már érződik, egyre nagyobb érdeklődés övezi az üdülőhelyet. Tischler Ferenc sepsiszentgyörgyi alpolgármesterrel az idei és a jövő évi síszezonról is beszélgettünk.

– Január 2-án szereltük fel a sípályákon az új beléptető-rendszer kapuit, január 26-áig 160 077 pontot adtunk el. Ha ezt elosztjuk hárommal, akkor a nagypálya esetében mintegy ötvenezer felvonást könyvelhetünk el, míg a kispálya esetében nyolcvanezret – közölte az alpolgármester.

Egy pont a nagypálya esetében három, míg a kispályánál két felvonást tesz lehetővé. Öt bérlet közül lehet választani: a hárompontostól (egyszeri felvonás) a kilencven pontosig (ez kispálya esetében 45, míg nagypálya esetében 30 felvonásra jogosít fel). A legnépszerűbb a 36 pontos bérlet, ebből 1086 személy vásárolt, 917-en azonban a 90 pontos bérletet kérték. Ha általános számítást készítünk az eladott bérletek darabszáma alapján, akkor kiderül, hogy 3307 személy vásárolt jegyet, viszont ennél többen síztek, hiszen előfordult, hogy a 90 pontos bérletet ketten-hárman fizették ki, és egymásnak kézből-kézbe adva léptek be a beléptető-rendszeren.

Tischler szerint az új rendszer üzembe helyezésekor két-három napig voltak ugyan panaszok, zúgolódások, viszont ez így tisztességes azokkal szemben, akik eddig blattoltak, és azokkal is, akik becsületesen fizettek a sípályák használatáért. Ennek meg is van az eredménye, hiszen tavaly a szezon végéig összesen 140 ezer lej folyt be, most pedig 26 nap alatt 97 ezer lej került a városkasszába. Az önkormányzat már a következő időszakra készül, két kérdésben már megszületett az elvi döntés: az elkövetkezendőkben szeretnének kedvezményt biztosítani a fogyatékkal élő személyeknek, illetve a gyerekeknek is, síelésre ösztönző bérletrendszeren dolgoznak.

– Ki kellett tennünk egy behajtani tilos-táblát a panzió elé, hiszen több autós is elállta az utat, és zavarta a sízőket – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy Brassóból is érkeztek vendégek, elmondásuk szerint az alacsonyabb árak és a civilizáltabb, manele-mentes környék miatt választották Sugásfürdőt. – Ezt meg szeretnénk őrizni, és továbbra sem fogjuk megengedni, hogy hangosan zenéljenek és alkoholizáljanak a sípályák mellett – hangsúlyozta Tischler.

A szabadidőközpontban január folyamán 400 személy fordult meg, többségük sízés után próbálta ki a medencéket, szaunát. Jövőre tervezik, hogy nem este nyolckor zárják be az üdülőhelyiséget, hanem kilenc órakor, hiszen a sípályák is addig működnek, így aki még akarja, élvezheti a kényeztető szolgáltatásokat.

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.