hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Egyre vonzóbb Sugásfürdő

2013.02.08

Sikeresnek bizonyult a beléptető-rendszer

A Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdőn az idei síszezonban igencsak szép számban fordultak meg a téli sportok kedvelői. Az elmúlt évek alatt befektetett több millió euró hatása már érződik, egyre nagyobb érdeklődés övezi az üdülőhelyet. Tischler Ferenc sepsiszentgyörgyi alpolgármesterrel az idei és a jövő évi síszezonról is beszélgettünk.

– Január 2-án szereltük fel a sípályákon az új beléptető-rendszer kapuit, január 26-áig 160 077 pontot adtunk el. Ha ezt elosztjuk hárommal, akkor a nagypálya esetében mintegy ötvenezer felvonást könyvelhetünk el, míg a kispálya esetében nyolcvanezret – közölte az alpolgármester.

Egy pont a nagypálya esetében három, míg a kispályánál két felvonást tesz lehetővé. Öt bérlet közül lehet választani: a hárompontostól (egyszeri felvonás) a kilencven pontosig (ez kispálya esetében 45, míg nagypálya esetében 30 felvonásra jogosít fel). A legnépszerűbb a 36 pontos bérlet, ebből 1086 személy vásárolt, 917-en azonban a 90 pontos bérletet kérték. Ha általános számítást készítünk az eladott bérletek darabszáma alapján, akkor kiderül, hogy 3307 személy vásárolt jegyet, viszont ennél többen síztek, hiszen előfordult, hogy a 90 pontos bérletet ketten-hárman fizették ki, és egymásnak kézből-kézbe adva léptek be a beléptető-rendszeren.

Tischler szerint az új rendszer üzembe helyezésekor két-három napig voltak ugyan panaszok, zúgolódások, viszont ez így tisztességes azokkal szemben, akik eddig blattoltak, és azokkal is, akik becsületesen fizettek a sípályák használatáért. Ennek meg is van az eredménye, hiszen tavaly a szezon végéig összesen 140 ezer lej folyt be, most pedig 26 nap alatt 97 ezer lej került a városkasszába. Az önkormányzat már a következő időszakra készül, két kérdésben már megszületett az elvi döntés: az elkövetkezendőkben szeretnének kedvezményt biztosítani a fogyatékkal élő személyeknek, illetve a gyerekeknek is, síelésre ösztönző bérletrendszeren dolgoznak.

– Ki kellett tennünk egy behajtani tilos-táblát a panzió elé, hiszen több autós is elállta az utat, és zavarta a sízőket – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy Brassóból is érkeztek vendégek, elmondásuk szerint az alacsonyabb árak és a civilizáltabb, manele-mentes környék miatt választották Sugásfürdőt. – Ezt meg szeretnénk őrizni, és továbbra sem fogjuk megengedni, hogy hangosan zenéljenek és alkoholizáljanak a sípályák mellett – hangsúlyozta Tischler.

A szabadidőközpontban január folyamán 400 személy fordult meg, többségük sízés után próbálta ki a medencéket, szaunát. Jövőre tervezik, hogy nem este nyolckor zárják be az üdülőhelyiséget, hanem kilenc órakor, hiszen a sípályák is addig működnek, így aki még akarja, élvezheti a kényeztető szolgáltatásokat.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.