hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Többezer ember ünnepelt együtt Sepsiszentgyörgy főterén

2013.01.03

Állt a bál Sepsiszentgyörgy főterén az év utolsó, egyben az új év első napján. A Szabadság téren többezer ember számolt vissza Antal Árpád András polgármesterrel együtt, majd együtt koccintotta el az új évet barátaival, ismerőseivel. Az óévben a hangulatért Ráduly Botond Manó és az Equinox zenekar felelt, az új évet a magyarországi Bon Bon együttes kezdte meg, az utcabált a kézdivásárhelyi Garázs zenekar zárta, akik a legnagyobb Bikini slágereket énekelték el a népes közönségnek.

Nem sokkal 22 óra után kezdetét vette Sepsiszentgyörgyön a szilveszteri utcabál, amelyet harmadik éve szerveznek meg a város főterén. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Szent György Napok szervezőirodája közös rendezvényén többezer ember vett részt, a dermesztő hideg ellenére a zenekarokkal együtt énekelte az ismert slágereket. A bemelegítést Ráduly Botond Manó és az Equinox zenekar biztosította, akik a legnagyobb nemzetközi slágereket adták elő. Pár dal erejéig az Erdély Hangja 2012-es győztese, Logofătu Diana Maria, valamint Cucu Nicoleta is színpadra lépett.

Pár perccel éjfél előtt Antal Árpád András polgármester köszöntötte az utcabálozókat, és elmondta: három éve úgy döntöttek, hogy a sepsiszentgyörgyiekkel együtt ünneplik a szilvesztert, ami azért jó, mert így együtt lehet a kis- és nagycsalád, valamint a város közössége is. „Év végén általában újévi fogadalmakat teszünk, idén azt fogadjuk meg együtt, hogy jövőre jobban figyelünk egymásra, jobban fogjuk egymást szeretni, és még több jót teszünk városunkért” – mondta a polgármester, majd a népes tömeggel együtt számolt vissza. A tűzijáték az Arcon Kft. ajándékaként jöhetett létre, az egész szilveszteri utcabál a helyi vállalkozók támogatásával valósulhatott meg.

Az új év a Bon Bon együttes koncertjével indult, akik az összes népszerű dalukat elhozták a résztvevőknek. A Valami Amerika és a Szexepilem daloknál tetőfokára hágott a hangulat, a közönség nehezen engedte el a Bon Bon-os fiúkat. A magyar új év eljövetelét újra visszaszámlálással várták az egybegyűltek, és újra tűzijáték világította meg a sötét eget. Éjjel 1 óra után a kézdivásárhelyi Garázs zenekar mutatta be Bikini projektjét. A legendás Bikini dalokat jó szívvel énekelték azok, akik kitartottak a rendezvény végéig.


A szervezők bejelentették, hogy idén április 20. és 28. között lesz a Szent György Napok.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.