hu
 

Többezer ember ünnepelt együtt Sepsiszentgyörgy főterén

2013.01.03

Állt a bál Sepsiszentgyörgy főterén az év utolsó, egyben az új év első napján. A Szabadság téren többezer ember számolt vissza Antal Árpád András polgármesterrel együtt, majd együtt koccintotta el az új évet barátaival, ismerőseivel. Az óévben a hangulatért Ráduly Botond Manó és az Equinox zenekar felelt, az új évet a magyarországi Bon Bon együttes kezdte meg, az utcabált a kézdivásárhelyi Garázs zenekar zárta, akik a legnagyobb Bikini slágereket énekelték el a népes közönségnek.

Nem sokkal 22 óra után kezdetét vette Sepsiszentgyörgyön a szilveszteri utcabál, amelyet harmadik éve szerveznek meg a város főterén. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Szent György Napok szervezőirodája közös rendezvényén többezer ember vett részt, a dermesztő hideg ellenére a zenekarokkal együtt énekelte az ismert slágereket. A bemelegítést Ráduly Botond Manó és az Equinox zenekar biztosította, akik a legnagyobb nemzetközi slágereket adták elő. Pár dal erejéig az Erdély Hangja 2012-es győztese, Logofătu Diana Maria, valamint Cucu Nicoleta is színpadra lépett.

Pár perccel éjfél előtt Antal Árpád András polgármester köszöntötte az utcabálozókat, és elmondta: három éve úgy döntöttek, hogy a sepsiszentgyörgyiekkel együtt ünneplik a szilvesztert, ami azért jó, mert így együtt lehet a kis- és nagycsalád, valamint a város közössége is. „Év végén általában újévi fogadalmakat teszünk, idén azt fogadjuk meg együtt, hogy jövőre jobban figyelünk egymásra, jobban fogjuk egymást szeretni, és még több jót teszünk városunkért” – mondta a polgármester, majd a népes tömeggel együtt számolt vissza. A tűzijáték az Arcon Kft. ajándékaként jöhetett létre, az egész szilveszteri utcabál a helyi vállalkozók támogatásával valósulhatott meg.

Az új év a Bon Bon együttes koncertjével indult, akik az összes népszerű dalukat elhozták a résztvevőknek. A Valami Amerika és a Szexepilem daloknál tetőfokára hágott a hangulat, a közönség nehezen engedte el a Bon Bon-os fiúkat. A magyar új év eljövetelét újra visszaszámlálással várták az egybegyűltek, és újra tűzijáték világította meg a sötét eget. Éjjel 1 óra után a kézdivásárhelyi Garázs zenekar mutatta be Bikini projektjét. A legendás Bikini dalokat jó szívvel énekelték azok, akik kitartottak a rendezvény végéig.


A szervezők bejelentették, hogy idén április 20. és 28. között lesz a Szent György Napok.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással