hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Sugásfürdő: Sízés után fürdőzés

2012.12.07

Megnyílt a szabadidőközpont

Keddtől a sepsiszentgyörgyiek A borvíz útja program keretében épült sugásfürdői kezelőközpontban kapcsolódhatnak ki. A Tusa Attila által tervezett, otthonosan berendezett épületben a vendégek igénybe vehetnek egy hideg és melegvizes medencét, törökfürdőt, finn szaunákat, edzőtermet, valamint a létesítményben működő kávézót. A harminc fős befogadóképességű kezelőközpont keddtől vasárnapig 12–20 óra között várja vendégeit. A december 7-i sajtótájékoztatón Sztakics Éva-Judit alpolgármester elmondta, hogy a síszezon kezdetén a nyitva tartás kísérleti jelleggel lett megállapítva, a program a közönség igénye szerint változhat a jövőben.

A kezelőközpontba a belépés felnőttek számára 10 lej, a nyugdíjasok és diákok 5 lejért fürdőzhetnek és az óvódásoknak pedig szüleik 3 lejes jegyet váltanak. A létesítményben lehetőség van zárt körű rendezvények megszervezésére is. A következő hat hónapban központot az Urban Locato Kft. működteti az önkormányzattal megkötött társulási szerződés értelmében.

Az önkormányzat jövő évtől egy egységes elektronikus beléptető rendszer kialakítását tervezi a sugásfürdői sípályákon, melyet hosszú távon kiterjesztenek majd a szabadidőközpontra is. Addig is a síszezon idején a tavalyi árszabás marad érvényben: a hat lesiklást tartalmazó bérlet 10 lejbe kerül, egy felvonás pedig 3 lej.

A beruházás a 6,7 millió eurós összértékű A borvíz útja program keretében valósult meg a sugásfürdői aszfaltozási, csatornázási munkálatok mellett, továbbá, ebből a forrásból sikerült hat forrás környékét rendezni és a közvilágítást korszerűsíteni az üdülőtelepen. Sepsiszentgyörgy önkormányzata összesen 281 ezer lejt fordított munkálatok kivitelezésére, ebből 256 ezer lej a támogatás kiegészítéseképpen vállalt önrész.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.