hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Épülhet Székelyföld legnagyobb ipari parkja

2012.11.16

A vonatkozó pályázat megnyerése után három évvel, végre sikerült aláírni tegnap a Szépmezőre tervezett, mintegy tizenhét hektáron felépülő ipari park kivitelezési szerződését. Antal Árpád András megyeszékhelyi polgármester az összes közül ezt tekinti a legfontosabb beruházásnak.

– Egy egészséges társadalom alapja a széleskörű középosztály, ezért úgy gondoljuk, az önkormányzatnak is meg kell tennie mindent annak érdekben, hogy munkahelyek létesüljenek városunkban – közölte Antal Árpád polgármester.
A cél, hogy a következő években felépítsék Székelyföld legnagyobb ipari parkját. Egyelőre tizenhét hektáron valósul meg a létesítmény, ezt majd idővel bővíteni szeretnék, a városvezető elmondása szerint tíz éven belül, nyugati mintára, ötvenhektárosra növelnék az összterületet.

Sztakics Éva alpolgármester közölte: az ipari parknak 26 hónap alatt kell elkészülnie, de van rá esély, hogy ennél hamarabb befejezzék, teljes költségvetése 24,6 millió lej.

– Két fontos hozadéka is van: egyrészt a szépmezői ingatlanok várhatóan felértékelődnek, és az ott élők is álláshoz juthatnak. Ezen kívül megépül egy több mint ezer négyzetméteres, színházi díszletek építésére és tárolására szolgáló csarnok is, így a városközpontból ki tudják ide költöztetni a műhelyeket.

Az új helyiségben nem csak a sepsiszentgyörgyi teátrum kellékei, díszletei kapnak majd helyet, a régió színházainak is lehetőséget biztosítanának a tárolásra. Tizenkét kereskedelmi társaság fog helyet kapni Szépmezőn, ezek a tervek szerint mintegy 450 új munkahelyet tudnak létrehozni, ezt a számot két éven belül szeretnék elérni.

– Öt nagy fejlesztési tengely van, a központi régió szintjén 400 millió euróra vannak szerződések kötve, Háromszéken 106 projektre van benyújtva pályázat, ma az ötvenedik szerződést írjuk alá, a pályázatok költségvetése meghaladja a 73 millió eurót – közölte Simion Creţu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

Sepsiszentgyörgy vonatkozásában 80 millió lej értékben kötöttek eddig szerződést, ebből 54 millió lej a Regionális Operatív Program keretén belül érkezett a városba, összesen tizenegy szerződést írtak alá. Simion Creţu megjegyezte: a Regionális Operatív Program keretében Antal Árpád polgármesterrel sikerült eddig a legtöbb szerződést tető alá hozni.


Látványterv

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.