hu
 

Fűtéspótlék igénylők figyelmébe

2012.11.09

Az igénylők a kérelmezési iratcsomókat az Erege utca 19. szám alatt nyújthatják be november 20-ig, ha a teljes fűtésszezonra (2012. november–2013. március) szeretnék megkapni a juttatást. Mint ismeretes a támogatásigénylési kérések minden hónap 20-ig benyújthatóak, de november 20-a után a pótlék csak a márciusig fennmaradt időszakra lesz folyósítva. Az a család, amely például december huszadikáig nyújtja be a dossziét, csak négy hónapra kap támogatást.

Az igényléshez szükséges egy kérelem és a legutóbbi gázszámla.

A család összetétele a következő dokumentumok másolatával igazolható: személyazonossági igazolvány minden felnőtt családtagnak; a gyermek születési bizonyítványa; házassági anyakönyvi kivonat, válási végzés, halotti bizonyítvány; örökbefogadás céljából történő elhelyezésre vonatkozó végleges bírósági határozat, adott esetben, örökbefogadást jóváhagyó bírósági határozat, a törvénynek megfelelően; elhelyezés intézkedését elrendelő bírósági határozat vagy, esetenként, a gyermekvédelmi bizottság határozata, a törvénynek megfelelően; sürgősségi elhelyezést elrendelő területi szociális gondozói és gyermekvédelmi igazgatóság igazgatójának határozata vagy, esetenként, bírósági határozat; gyámság alá helyezési bírósági határozat vagy, esetenként, a Gyámhatóság határozata/rendelkezése.

Jövedelmi igazolások minden családtagnak: nyugdíjszelvény, munkahelyi igazolás, adott esetben a pénzügy által kiállított igazolások, gyerekpénzről igazoló iratok (postai szelvény, banki kivonat). 18 éven felüli diákoknak iskolai igazolás és egyetemistáknak pénzügyi igazolás.

Szükséges a gázszámla címzettjének személyazonossági másolata is – abban az esetben, ha az igénylő személy nem azonos a gázszámla címzettjével. Amennyiben a számla és a személyazonossági nem ugyanazt a címet tartalmazza, kérjük, hivatalos okmánnyal bizonyítsa lakhelyét (albérleti szerződés, adásvételi szerződés, igazolás a lakóbizottságtól, stb.).

A polgármesteri hivatal mezőgazdasági nyilvántartó irodájától származó igazolás mezőgazdasági területek tulajdonjogáról minden 18 évet betöltött személynek. Ingatlan és jármű birtoklását igazoló iratok másolata (forgalmi engedély és adás-vételi szerződés) minden 18 évet betöltött személynek.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással