hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Fűtéspótlék igénylők figyelmébe

2012.11.09

Az igénylők a kérelmezési iratcsomókat az Erege utca 19. szám alatt nyújthatják be november 20-ig, ha a teljes fűtésszezonra (2012. november–2013. március) szeretnék megkapni a juttatást. Mint ismeretes a támogatásigénylési kérések minden hónap 20-ig benyújthatóak, de november 20-a után a pótlék csak a márciusig fennmaradt időszakra lesz folyósítva. Az a család, amely például december huszadikáig nyújtja be a dossziét, csak négy hónapra kap támogatást.

Az igényléshez szükséges egy kérelem és a legutóbbi gázszámla.

A család összetétele a következő dokumentumok másolatával igazolható: személyazonossági igazolvány minden felnőtt családtagnak; a gyermek születési bizonyítványa; házassági anyakönyvi kivonat, válási végzés, halotti bizonyítvány; örökbefogadás céljából történő elhelyezésre vonatkozó végleges bírósági határozat, adott esetben, örökbefogadást jóváhagyó bírósági határozat, a törvénynek megfelelően; elhelyezés intézkedését elrendelő bírósági határozat vagy, esetenként, a gyermekvédelmi bizottság határozata, a törvénynek megfelelően; sürgősségi elhelyezést elrendelő területi szociális gondozói és gyermekvédelmi igazgatóság igazgatójának határozata vagy, esetenként, bírósági határozat; gyámság alá helyezési bírósági határozat vagy, esetenként, a Gyámhatóság határozata/rendelkezése.

Jövedelmi igazolások minden családtagnak: nyugdíjszelvény, munkahelyi igazolás, adott esetben a pénzügy által kiállított igazolások, gyerekpénzről igazoló iratok (postai szelvény, banki kivonat). 18 éven felüli diákoknak iskolai igazolás és egyetemistáknak pénzügyi igazolás.

Szükséges a gázszámla címzettjének személyazonossági másolata is – abban az esetben, ha az igénylő személy nem azonos a gázszámla címzettjével. Amennyiben a számla és a személyazonossági nem ugyanazt a címet tartalmazza, kérjük, hivatalos okmánnyal bizonyítsa lakhelyét (albérleti szerződés, adásvételi szerződés, igazolás a lakóbizottságtól, stb.).

A polgármesteri hivatal mezőgazdasági nyilvántartó irodájától származó igazolás mezőgazdasági területek tulajdonjogáról minden 18 évet betöltött személynek. Ingatlan és jármű birtoklását igazoló iratok másolata (forgalmi engedély és adás-vételi szerződés) minden 18 évet betöltött személynek.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.