hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Jó adófizetők a sepsiszentgyörgyiek

2012.10.12

Ebben az évben is bebizonyosodott, hogy jó adófizetők a sepsiszentgyörgyiek. Október 1-je után már késedelmi kamatot számol fel a városi adóhivatal, a megyeszékhelyiek kétharmada azonban időben befizette a kért összeget. A magánszemélyek 77 százalékban törlesztették az épület-, illetve a területadót, a gépjárművek utáni illetéket 63 százalékban fizették be. A jogi személyek esetében ez az arány 59 százalék, ennyien tettek eleget adózási kötelezettségeiknek. Itt viszont rontják az arányt a felszámolás alatt lévő vállalatok, ugyanis a működő cégek 76 százalékban kifizették a közterheket. A tapasztalat az, hogy év végéig körülbelül 90 százalékban kifizetik a városlakók az adókat, ez az arány egyébként magasabb az országos átlagnál. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat egyelőre úgy döntött, hogy csak a sok tartozást felhalmozó jogi, illetve fizikai személyeknek küld felszólítást, mivel évente 200-300 ezer lejt költenek postai költségekre.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.