hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Szolgálati lakások fiataloknak

2012.10.05

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Gyere haza! program keretében 28 szolgálati lakást adott át városi kulturális és tanügyi intézményeknek, amelyek majd bérbe adják ezeket pályakezdő fiataloknak. A város négy évvel ezelőtt 450 ezer euróért egy magánszemélytől vásárolta meg a Cigaretta utcában lévő 3600 négyzetméteres területet, az ott található két épülettel együtt. Összesen 24 garzonlakást, a családos fiatalok számára pedig négy nagyobb lakást alakítottak ki, a beruházás értéke 2,9 millió lej volt, az összeget kormánytámogatásból sikerült előteremteni. Antal Árpád polgármester elmondta: az önkormányzat nem a fiatalokkal, hanem az őket foglalkoztató művelődési és tanügyi intézményekkel fog szerződést kötni, majd ezek döntik el, ki juthat lakáshoz. A szerződésben leszögezik, hogy legtöbb havi 90 lejt kérhetnek bér fejében az intézmények, de akár ingyen is kiadhatják a lakrészeket, hiszen az önkormányzat nem fog ezért pénzt elvenni. A szolgálati laká-sokkal az önkormányzat terve az, hogy a városban tartsa, illetve az egyetem elvégzése után hazacsábítsa a máshol tanuló sepsiszentgyörgyi egyetemistákat. A Gyere haza! programban a városvezetés ingyen biztosított volna telket a fiataloknak, azonban a hitelrendszer megszigorításával a kedvezményezettek nem tudtak házat építeni. Az önkormányzat azt tervezi, hogy saját költségvetésből évi öt házat épít majd fel, szintén fiatal szakemberek számára a Sugásfürdőre vezető út melletti területen.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.