hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Fotókiállítás a Lábas Házban

2012.10.02

Emberek feketén, fehéren címmel nyílik meg Danis János fotóművész egyéni kiállítása a Lábas Házban, október 4-én, csütörtökön 19 órakor. Az Év fotográfusa díjat idén elnyerő művész alkotásairól így írtak: „képei másak, mint a hasonló témákat megörökítő erdélyi fényképészeké, ugyanis Danis János a dokumentarista fotós precizitásával olyasmikre is ráirányítja a figyelmet, ami mellett mások egyszerűen elmennek”. A Gödöllőn élő, ma már nyugdíjas villamosmérnök szociofotóival és etnográfiai tárgyú képeivel aktív résztvevője a magyar és a nemzetközi fotóséletnek, városában pedig fotográfiai stúdiót vezet.

A kiállítást Sepsiszentgyörgyön október 20-ig lehet megtekinteni keddtől vasárnapig 10.00 – 17.00 óra között a Lábas Házban.

A rendezvény a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat része, támogatók Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa és a Gyulai Ferenc Fotóművészeti Egyesület

Danis János (sz. 1944, Dolha, Munkács vm.). Gödöllőn lakik, nyugdíjas villamosmérnök. Tíz éven át egy japán autóipari beszállító cég gyárát vezette Ploieşti-en. A középiskolában, majd az egyetemen is fotózott. 1999 óta foglalkozik intenzívebben a fényképészettel. A természet- és tájfényképezésen keresztül jutott el az ember- és a környezetábrázolásig. Inkább riporternek, mint fotóművésznek tartja magát. Öt földrészen mintegy 300 nemzetközi pályázaton állították ki képeit és ezeken 150 különböző díjat is nyert.  2012-ben Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Kiválósága (Excellence FIAP / EFIAP) minősítést szerzett.

Egyéni kiállítást Szentegyházán, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Gyergyóremetén, Bukarestben, Ploieşti-en, Budapesten, Gödöllőn, Gyöngyösön, Bicskén, Csáktornyán és Veszprémben mutatott be. Tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. 2012-től a gödöllői Duflex Fotográfiai Stúdió művészeti vezetője. Idén ő nyerte a MAFOSZ „Év fotográfusa” kitüntetést.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.