hu
 
Vasárnap, 2024. Április 28.

Készülnek a székely lovasok a Nemzeti Vágtára

2012.09.11

Ötödik alkalommal lesz Nemzeti Vágta Budapesten, a Hősök terén, második alkalommal pedig székely lovasok is megméretkeznek a rangos lovaseseményen. Szeptember 4-én, kedden az indulók sorrendjét is kisorsolták már, lovasaink pedig még jobban ráerősítettek a edzésre, hiszen feltett szándékuk jó helyezést elérni a Nemzeti Vágtán. Magyarország egyik legnagyobb kulturális, turisztikai és gasztronómiai fesztiválján számos látványban gazdag bemutatóval is készülnek: lesz dámalovaglás, és idén sem marad el a Jótékonysági Sztárfutam.

A Székely Vágta első három helyezettje, valamint a szervező település, Sepsiszentgyörgy lovasa versenyez a hétvégén a budapesti Nemzeti Vágtán. A négy lovas nagy reményekkel készül, hetek óta kitartóan edzenek, hogy a lehető legjobb eredményekkel térjenek haza. A csíkdelnét képviselő Keresztély Beáta új lóval indul a Vágtán, mert annak a lónak az eredete, amellyel megnyerte a Székely Vágtát, tisztázatlan. Az új paripát Ramszesznek hívják, és gazdája szerint nagyon kitartó és harcos típus, van esélye jó helyen végezni a budapesti futamokon. A gidófalvi lovas, Fazakas János-Alpár és Keresztély Beáta egyébként együtt készülnek fel a versenyre a delnei Huszár Sport Klubban. A magyar lovasverseny harmadik székely versenyzője a csernátoni Ugron Attila, Sepsiszentgyörgyöt pedig a szotyori Tóth Barna képviseli majd Vezér lovával. A székely lovasok pénteken már Budapesten lesznek, átesnek a szükséges állatorvosi vizsgálaton, ennek függvényében állnak rajthoz szeptember 15-én, szombaton, az előfutamokban.

A Nemzeti Vágtával kiemelten foglalkozik az MTVA Médiaszolgáltató, a nézők élő közvetítéseket láthatnak az M1 műsorán szombaton és vasárnap.

Dámalovaglás a Nemzeti Vágtán

A Budapesti Operettszínház most először képviselteti magát a Nemzeti Vágtán. A színház négy művésznője Dancs Annamari, Peller Anna, Vágó Bernadett és Janza Kata egy gyönyörű hintóban az Elisabeth című musical gyönyörű kosztümjeiben ülnek majd, míg Détár Enikő és Janicsák Veca női nyeregben lovagolnak majd. A hat gyönyörű hölgyet a Nemzeti Vágta dámalovaglás számában láthatjuk szeptember 16-án, vasárnap, 15 órától. A Budapesti Operettszínház nem csak a dámalovaglásban képviselteti magát, hanem a sztárfutamon is látható lesz a színház két színésze. Idén ugyanis Trokán Nóra, Szöllősi Györgyi, Martinek János, Kaszás Géza és Kunkli Tivadar mellett Homonnay Zsolt, az Operettszínház művésze is rajthoz áll a Jótékonysági Sztárfutamon, míg Dolhai Attila biga versenyeken méreti meg magát.

Ruhapróbán az operettszínház művésznői

A Budapesti Operettszínház egész hétvégés különlegességgel készül a hétvégére, ugyanis ekkor rendezik meg a Pesti Broadway Fesztivált, amelyen a művészek az új évad darabjaiból adnak elő részleteket, de készülnek olyan dalokkal is, amelyeket sem a színpadon, sem a műfajon belül nem énekelnek.

 

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.