hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Népi kézműves vásár

2012.09.05

A szeptember 22-23. között megrendezendő Őszi Vásárra olyan hagyományőrző kézművesek jelentkezését várjuk, kik portékáik áruba bocsátása mellett vállalni tudják mesterségük interaktív bemutatását napi 4 órában és mesterségbemutatók tartását.

A vásár célja a hagyományos székelyföldi sokadalmi hangulat felidézése, megteremtése.

A szervezők biztosítják a következőket:
• Kiállító sátor asztallal, melynek mérete 2x1 m;
• Szállás kedvezményes áron két fő számára szeptember 22-én éjjel a távolról érkezők számára;
• Szállítási költség térítése, amennyiben a mesterségbemutató megvalósításához és az oktatóműhely kialakításához szükséges felszerelés, valamint nyersanyag szállítása nem vonható össze az áru szállításával;
• Anyagköltség - a foglalkozáson elhasználandó nyersanyag ellenértéke;
• Zárható helyiség az áru éjszakai raktározására;

Részvételi feltételek:
• Napi 4 órás mesterségbemutató/oktatóműhely működtetése;
• A vásár hangulatához illő ruházat;
• Kizárólag saját készítésű, hagyományos úton előállított termékek bocsáthatók áruba, más mester portékájának vagy vásárolt termékek árusítása tilos;
• A vásári program szigorú betartása (Nyitvatartási rend: 10:00-20:00).
• Helypénz: 20 lej/nap.

Az oktatóműhely megszervezése:
A játékba bekapcsolódni vágyó személyek számára kézműves foglalkozást kell biztosítani. Az előzetesen egyeztetett napi 4 órás időszakban a kézművesnek, olyan, mesterségébe vágó, egyszerű feladatot kell a jelentkezőre bíznia, amely során az illető befejez egy előkészített munkát vagy teljesít egy egyszerű kézművességi feladatot. Mindkét esetben a feladatot elvégző személy megtarthatja az elkészített tárgyat, és amennyiben a mester utasításait pontosan követte, kap a szervezők részéről egy jutalomérmét is, amit majd beválthat a vásári boltban.


Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 17.

JELENTKEZÉSI LAP


A jelentkezési lapot és a termékeket bemutató fényképeket, kérjük juttassák el e-mailben vagy faxon a fent jelzett dátumig.

Kapcsolatszemély: Fábián Edina
Tel./fax: +40267 312 000
Mobil: +40763 056 706
E-mail: varosimazs@sepsi.ro

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.