hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Egész nyáron dolgoznak

2012.06.15

Jelenleg is közel harminc helyen dolgoznak Sepsiszentgyörgy területén: több utca aszfaltozása, járdák felújítása van folyamatban. A munkálatok menetét Biró Lászlóval a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjével foglaltuk össze.

Több tucat helyszínen végeznek infrastrukturális munkálatokat, számos utcában zajlik az aszfaltozás, szegélykőcsere, illetve a járdák felújítása is folyamatban van. A Borvíz utca teljes szakaszán dolgoznak, a múlt héten leöntötték a koptatóréteget a Budai Nagy Antal utcában is, kezdődik a járdák aszfaltozása, illetve a csatornafödelek megemelése.

A Munkás utcában dolgoznak a gázvezeték lefektetésén (mint arról korábban már beszámoltunk, ebben az utcában elakadtak az útjavítási munkákkal, ugyanis a gázcső nem volt elég mélyen ahhoz, hogy tudják folytatni az útszakasz alapozását). A Csíki negyedi Romulus Cioflec úton is megtörtént az aszfaltozás, következik az átjárók felfestése, illetve a csíkozás, jelenleg a munkások a közvilágításon dolgoznak, itt is modern villany­oszlopokat szerelnek fel. A Vasile Goldiș utcában elkészültek a járdák, új aszfaltréteget kaptak, természetesen a szegélyköveket is kicserélték, és a közvilágítás korszerűsítését is elvégezték.

Dolgoznak a Grigore Bălan su­gárúton, itt a villanyvezetékeket helyezik a föld alá, és új lámpaoszlopokat állítanak fel. A Nicolae Iorga utcában is megtörtént a járdák szegélyköveinek kicserélése, még az aszfaltozás maradt hátra. A város legforgalmasabb sugárútján, az 1918. December 1-en is megtörtént a közvilágítás modernizálása, a járdák aszfaltozása van még hátra. A Tavasz utcára a hétvégén ráhúzták a koptatóréteget, 12 villanyoszlopot állítottak fel, itt is folynak a munkálatok. A Tulipán utcában is dolgoznak.

A Kőrösi Csoma Sándor és a Templom utcákban pillanatnyilag nem dolgoznak, a járdákat kell itt még vágott kőlapokkal burkolni, azonban ezek előállítása eléggé időigényes. Biró László elmondta, hogy a kőlapok egy része megvan, viszont akkor fogják elkezdeni a munkálatokat, amikor a teljes mennyiséget legyártják. Az igazgató elmondta, hogy a különböző munkálatokon közel húsz szakcég dolgozik, például három vállalat foglalkozik az útjavításokkal, szintén három a közvilágítással. A cégek 70-80 százaléka sepsiszentgyörgyi. Hátravan még az utak festése: ott, ahol régi az aszfalt, hagyományos csíkozást fognak kapni az utcák, de az újonnan elkészült szakaszokon, ahol erre lehetőség van, a legmodernebb útburkolati festést fogják alkalmazni: ez egy úgynevezett bikomponens felfestés, amelynek során két anyagot kevernek össze, ezáltal nagyon tartós festék jön létre.

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.