hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Egész nyáron dolgoznak

2012.06.15

Jelenleg is közel harminc helyen dolgoznak Sepsiszentgyörgy területén: több utca aszfaltozása, járdák felújítása van folyamatban. A munkálatok menetét Biró Lászlóval a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjével foglaltuk össze.

Több tucat helyszínen végeznek infrastrukturális munkálatokat, számos utcában zajlik az aszfaltozás, szegélykőcsere, illetve a járdák felújítása is folyamatban van. A Borvíz utca teljes szakaszán dolgoznak, a múlt héten leöntötték a koptatóréteget a Budai Nagy Antal utcában is, kezdődik a járdák aszfaltozása, illetve a csatornafödelek megemelése.

A Munkás utcában dolgoznak a gázvezeték lefektetésén (mint arról korábban már beszámoltunk, ebben az utcában elakadtak az útjavítási munkákkal, ugyanis a gázcső nem volt elég mélyen ahhoz, hogy tudják folytatni az útszakasz alapozását). A Csíki negyedi Romulus Cioflec úton is megtörtént az aszfaltozás, következik az átjárók felfestése, illetve a csíkozás, jelenleg a munkások a közvilágításon dolgoznak, itt is modern villany­oszlopokat szerelnek fel. A Vasile Goldiș utcában elkészültek a járdák, új aszfaltréteget kaptak, természetesen a szegélyköveket is kicserélték, és a közvilágítás korszerűsítését is elvégezték.

Dolgoznak a Grigore Bălan su­gárúton, itt a villanyvezetékeket helyezik a föld alá, és új lámpaoszlopokat állítanak fel. A Nicolae Iorga utcában is megtörtént a járdák szegélyköveinek kicserélése, még az aszfaltozás maradt hátra. A város legforgalmasabb sugárútján, az 1918. December 1-en is megtörtént a közvilágítás modernizálása, a járdák aszfaltozása van még hátra. A Tavasz utcára a hétvégén ráhúzták a koptatóréteget, 12 villanyoszlopot állítottak fel, itt is folynak a munkálatok. A Tulipán utcában is dolgoznak.

A Kőrösi Csoma Sándor és a Templom utcákban pillanatnyilag nem dolgoznak, a járdákat kell itt még vágott kőlapokkal burkolni, azonban ezek előállítása eléggé időigényes. Biró László elmondta, hogy a kőlapok egy része megvan, viszont akkor fogják elkezdeni a munkálatokat, amikor a teljes mennyiséget legyártják. Az igazgató elmondta, hogy a különböző munkálatokon közel húsz szakcég dolgozik, például három vállalat foglalkozik az útjavításokkal, szintén három a közvilágítással. A cégek 70-80 százaléka sepsiszentgyörgyi. Hátravan még az utak festése: ott, ahol régi az aszfalt, hagyományos csíkozást fognak kapni az utcák, de az újonnan elkészült szakaszokon, ahol erre lehetőség van, a legmodernebb útburkolati festést fogják alkalmazni: ez egy úgynevezett bikomponens felfestés, amelynek során két anyagot kevernek össze, ezáltal nagyon tartós festék jön létre.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.