hu
 
Szombat, 2024. Május 04.

Télen is, nyáron is Sugásfürdő

2012.04.20

Újabb nagyszabású beruházás az üdülőtelepen

Kedden átadta a sugásfürdői terepet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a közbeszerzési versenytárgyalást megnyerő öt helyi vállalkozónak, így ismét munkások fogják ellepni a fürdőhelyet – tájékoztatott Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere.

Emellett minden idők legjobb síidényét zárta az üdülőtelep: három hónap alatt tizenötezer jegyet adtak el, és – az időjárásnak is köszönhetően – mindkét pályán remekül ereszkedhettek a síelők, deszkások.

Sztakics Éva elmondta: az idei síszezon bevételei elérték a 150 ezer lejt, ez több mint duplája a tavalyinak, és noha a pályák működtetési költsége ennél magasabb (több mint 170 ezer lej), így is szép eredményekkel és megfelelő kihasználtsággal zárta a téli idényt Sugásfürdő.

Az önkormányzat a Regionális Operatív Program keretén belül elnyert pályázati pénzekből és kormánytámogatásokból fejleszti a várostól nyolc kilométerre fekvő üdülőközpontot, amelyre összesen húszmillió lejt költenek. A héten indult fejlesztésekre a finanszírozási szerződést tavaly szeptember végén írták alá, így a már felújított két sípálya és a Borvíz útja projekt keretén belül rendbe tett források mellett többek között tizennyolc részből álló minigolf-pályát, teniszpályát létesítenek majd.

Megoldották a fürdőhely szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítését is, az alpolgármester tájékoztatása szerint a tisztító állomás munkálatai is folyamatban vannak. A most kezdődő befektetés összértéke 6,2 millió lej, mivel a város számára jelentős bevételeket hozó fejlesztésekről van szó, az önkormányzat önrésze ezért nagyobb: 3,5 millió lej. Ebből korszerűsítik a mofetta épületét, az egykori vendéglőt, ugyanakkor az extrém sportok kedvelői is megtalálhatják a kedvükre való szórakozási lehetőségeket: a bringásoknak pályát építenek, de lesz mászófal, gyerekeknek trambulin és kötélpályás ereszkedő is.

Felújítják az egykori melegfürdő épületét, amelyet bővítenek, és különböző gyógymódokat alkalmazó fürdők kapnak majd helyet itt: lesz iszappakolás, elektromágneses kezelés, masszázsterápia. Sepsiszentgyörgy önkormányzata pár éve vásárolt vissza Sugásfürdőn négyezer négyzetméter területet Ioan Neculaie brassói üzletembertől, aki a magánosítás idején tett szert az üdülőtelepi ingatlanokra. A visszavásárlást követően újra a megyeszékhely birtokába került a mofetta, az egykori vendéglő, illetve a kezelőbázis épülete, így már lehetősége nyílt az önkormányzatnak a pályázásra az üdülőhely rendbetételéért.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással