hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Több pénz a városkasszába

2012.04.13

Forgalmas időszakokat tudhat a háta mögött a sepsiszentgyörgyi adóhivatal: olyan nap is volt, amikor hatszázan fordultak meg különböző illetékek ügyében a megyeszékhelyi intézményben. Bálint József, a város alpolgármestere elmondta, a 2012-es év első negyedében két százalékkal kevesebben használták ki az év eleji kedvezményeket, mint 2011-ben, mégis több pénz folyt be, mint a tavaly. A magánszemélyek 63 százaléka fizette be egész évre az épület- és telekadóját, a külterület-adót 70 százalék, a járművek után 47 százalék adózott. Összesen 2,9 millió lejt fizettek a városkasszába, 100 ezer lejjel többet, mint tavaly az első három hónapban. A bankon keresztüli átutalások miatt a jogi személyeknél még nem zárult le az összesítés, tőlük 2,7 millió lej folyt be a város számlájára, ami hozzávetőleg 5 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. Azon cégeknek, melyek nem értékeltették újra az épületeiket, idén a könyvelési érték 10 százaléka helyett 20 százalékot vagy annál többet kell adózniuk.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.