hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

A sepsiszentgyörgyiek több mint fele kifizette adóját

2012.03.16

Az elmúlt két hónapban a sepsiszentgyörgyi polgárok több mint fele egész évre befizette az ingatlanok, területek és gépjárművek után járó adókat és illetékeket – közölte Bálint József alpolgármester, aki szerint az idei évben nagyobb volt valamelyest az adózási „kedv” a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. Naponta több mint 600 személy fordult meg az adóhivatalban. Az alpolgármester elmondta: a magánszemélyek az épületadók 54, 5 százalékát, a területadók 55,8 százalékát, míg az autók utáni illeték 39,1 százalékát fizették be.

A városlakókkal ellentétben a cégek nem igyekeztek kihasználni a januári és februári 15 százalékos adókedvezményt, mindössze 24 százalékuk fizette be a városkasszába az adóját. Március hónapban is kedvezményben részesülnek, akik kifizetik adójukat, hiszen még mindig 5 százalékkal kevesebb összeget kell befizetniük.


Fotó: Henning János

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.