hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Folyik a munka a Sepsiszentgyörgy Kiadónál

2012.01.20

\"\"Keményen dolgozik a tavalyi év őszén Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által alapított Sepsiszentgyörgy Kiadó. A Városimázs iroda keretében működő kiadó már a harmadik saját kiadványánál tart.

A legutóbbit, Csáki Árpád A sepsiszentgyörgyi református egyház története a 17-19. században című munkáját január 25-én, 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében mutatják be.

Múlt év decemberében  a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal nagy gyűlésterme rendhagyó könyvbemutatónak adott otthont, amelyen a résztvevők megismerkedhettek az 550 könyvek című sorozat első kötetével. Áros Károly, a Háromszék napilap sportszerkesztője által írt Sepsiszentgyörgy a sportvilágban könyv a sporton és sportolóink történetén keresztül mutatja be Sepsiszentgyörgyöt, a kiadvány sorai között pedig olyan történetek elevenednek fel, amelyek nemcsak a múltat idézik, de a jelen kiemelkedő alakjairól sem feledkeznek meg.

A kiadó ugyanakkor egy másik kiadvány, az Sepsiszentgyörgy gyerekeknek című könyv létrejöttében is részt vett, partnerségben a kultúrAktív Egyesülettel.   

Lapozzon bele Csáki Árpád A sepsiszentgyörgyi református egyház története a 17-19. században című könyvébe:

A kiadó megalapításának gondolata már 2010-ben felmerült, amikor az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat keretében a könyvkiadási tervek egyre komolyabban merültek fel. Végül az 550-es városünnep apropóján jött létre a kiadó 2011 júliusában, de mára a tervek túlmutatnak az eredeti elképzelésen (amely csupán a várostörténeti könyvsorozathoz kapcsolódott). Februárban jelenik meg a sorozat újabb, tavasszal pedig Sepsiszentgyörgy képes történetének bővített második kiadását forgathatják az olvasók. A kiadványok borítóit Damokos Csaba, a Háromszéki Képzőművészek Szövetségének vezetője tervezte.

Az 550 könyvek sorozat a város történetének különböző területeit ismertetve betekintést nyújt a legkülönfélébb témákba. Olyan tényeket tár az olvasóközönség elé, amelyek kevesek számára ismeretesek annak ellenére, hogy nap mint nap szembesülünk azokkal a helyekkel, amelyek őrzik a múlt emlékét.

– Az együvé tartozás érzésének erősítését szolgálja ez a könyvsorozat is, mely a városról szóló és a várossal kapcsolatos tudást, témákat dolgozza fel. Odafigyeltünk arra, hogy a szerzők helybeliek legyenek, a témák kifejezetten Sepsiszentgyörgyhöz kapcsolódjanak, mert oly sok minden van, amire mi, szentgyörgyiek büszkék lehetünk, mégis oly keveset tudunk a saját múltunkról. Azt szeretnénk, ha ez a könyvsorozat tovább erősítené a helyieknek az életterükhöz, a városhoz való kötődését, azt az érzést, hogy jó itt élni, jó szentgyörgyinek lenni – nyilatkozta a kiadó létrejötte kapcsán 2011 októberében Antal Árpád polgármester.

A kiadó a tervek szerint 2012-ben, a január 25-én bemutatandó kiadványon kívül újabb négy mű megjelentetését tervezi.

\"\"

A könyvek megvásárolhatók az Olt utcai Ex Libris könyvesboltban.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.