hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Komoly fejlesztések előtt áll Sepsiszentgyörgy

2012.01.06

Dolgos év elé néz a megyeszékhely önkormányzata, ugyanis folytatódnak a már elkezdett fejlesztési, korszerűsítési munkálatok, illetve elkezdődik több projekt gyakorlatba ültetése. Hogy mire számíthatunk a közeljövőben ezen a téren, arról Czimbalmos Csaba városmenedzsert kérdeztük.

– Melyek a legjelentősebb városfejlesztési projektek az idei évben?
– Elsősorban sok megyeszékhelyi utca korszerűsítésének elkezdése várható tavasztól, egyrészt az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Banktól felvett hitelből több mint húsz utcában indul a munka, illetve az integrált városfejlesztési terv keretében elnyert támogatásból is korszerűsítünk, és szintén utcafelújításra érkezik támogatás a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól. Emellett természetesen folytatódik egy hosszabb ideje elkezdett projekt is, a Tamási Áron Színház stúdiótermének építése, kialakítása, amelynek idén el kell készülnie, illetve ehhez kötődik a városmag korszerűsítése, a sétálóutca kialakítása, amely összeköti a Szabadság teret a Sugás áruház előtti térrel. És ott van természetesen a Mihai Viteazul tér munkálatainak lezárása, amely a jelen állás szerint az év végéig megtörténik. Ugyanakkor több helyen is elkezdődik a zöldövezetek kialakítása, így a Bod Péter Megyei Könyvtár mögött is.

– Az utcák korszerűsítéséhez kapcsolódóan, a városközpont egyik forgalmas részének tekinthető Olt utca felújítása is kezdetét veszi idén. Mi a helyzet ezen a téren, illetve milyen forgalmi változások várhatók?
– Az Olt utca közművesítése jelen pillanatban közbeszerzési eljárás alatt van, és reményeink szerint az év végéig a munkálatokkal annyira haladunk, hogy az úttestre felkerülhet az első két aszfaltréteg, bár ebben az esetben még korai lenne biztosat állítani. Ami a forgalomváltozásokat illeti, több, a városközponthoz közeli, párhuzamos utca várhatóan egyirányúvá válik a forgalom könnyítése érdekében, de erről még egyeztetnünk kell a szakértőkkel.

– Említette a Mihai Viteazul teret. A közelmúltban elhangzott, hogy megközelítőleg hetven százaléknál tart a korszerűsítés, viszont a sietség miatt minőségi gondok merültek fel. A beruházó kijavítja ezeket? Bízhatunk abban, hogy év végére befejeződnek a munkálatok?
– A minőségi problémák egy részét már rendezték, és közben kiderült, hogy a vállalatnak le kell cserélnie a csapatot, amellyel eddig dolgozott. Vállalásuk szerint tavaszig kijavítják az összes hibát. A befejezésre valós esély mutatkozik, ugyanis az önkormányzat is elő tudja teremteni a szükséges összeget, és minisztériumi segítséget is ígértek.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.