hu
 
Vasárnap, 2024. Május 19.

Nagyszabású szilveszteri utcabál Sepsiszentgyörgyön

2011.11.25

Tartalmas programmal készül Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a 2012-es év üdvözlésére. A szilveszteri utcabál részleteiről Grubisics Levente és Dancs Zsolt számoltak be csütörtökön Antal Árpád András, a megyeszékhely polgármestere társaságában. Mint kiderült, négy koncert is színesíti majd az évbúcsúztató ünnepséget, de a szervezők más meglepetéssel is készülnek.

Grubisics Levente és Dancs Zsolt elmondása szerint összesen négy fellépő szórakoztatja majd azokat a megyeszékhelyi lakosokat, akik úgy döntenek, hogy a városközpontban ünneplik a szilvesztert.

Elsőként 21 órától a bukaresti énekesnő Nicola lép a színpadra. 

A második előadó az egyre nagyobb elismerésnek örvendő sepsiszentgyörgyi zenekar, az ír bulizenét játszó Selfish Murphy, amelyet a magyarországi Méz nevű zenekar basszusgitárosa, Martinka János alapított, ők december 31-én 22 órától játszanak.

23 órától az anyaországi zenekaroké a terep, elsőként a közelmúltban 40 éves előadói jubileumát ünneplő Delhusa Gjon szórakoztatja a közönséget, majd éjfél után az új felállásban zenélő, 12 éves múltra visszatekintő Zanzibár lép színpadra.

A szervezők továbbá beszámoltak arról, hogy a tavalyi szilveszteri mulatsághoz képest az idei szerényebb lesz, ugyanis az időjárás-előrejelzések alapján nem valószínű, hogy lesz hó, ezért Sugásfürdőn nem szervezik meg a hóünnepet. Ennek elmaradását remélhetőleg pótolják a városbeli rendezvények.

Nem marad el a tűzijáték sem, Grubisics Levente elmondása szerint mind éjfélkor, mind egy órakor, azaz a „román” és a „magyar” újévkor magasba szállnak a rakéták.

A szervezők beszámoltak arról is, hogy tárgyalásokat folytatnak a Szepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségével (SVESZ) arról, hogy – az először az őszi vásáron felállított kör alakú sátorban – a helyi vendéglősök hagyományos készítményeiket kínálják majd. Az elképzelés szerint a sátort már a karácsonyi vásár ideje alatt, december 15-től felállítatnák, és egészen év végéig a helyén maradna, bár erről még nem született végső megállapodás.

Az utcabált kizárólag támogatók hozzájárulásából fedezik a szervezők, a megyeszékhely önkormányzata csak logisztikai segítséget nyújt, azaz a saját költségvetéséből nem áldoz erre a célra. Reményeik szerint legalább akkora sikere lesz az utcabálnak, mint tavaly, amikor megközelítőleg hétezer ember ünnepelt az utcán.

\"\"

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.