hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Nagyszabású szilveszteri utcabál Sepsiszentgyörgyön

2011.11.25

Tartalmas programmal készül Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a 2012-es év üdvözlésére. A szilveszteri utcabál részleteiről Grubisics Levente és Dancs Zsolt számoltak be csütörtökön Antal Árpád András, a megyeszékhely polgármestere társaságában. Mint kiderült, négy koncert is színesíti majd az évbúcsúztató ünnepséget, de a szervezők más meglepetéssel is készülnek.

Grubisics Levente és Dancs Zsolt elmondása szerint összesen négy fellépő szórakoztatja majd azokat a megyeszékhelyi lakosokat, akik úgy döntenek, hogy a városközpontban ünneplik a szilvesztert.

Elsőként 21 órától a bukaresti énekesnő Nicola lép a színpadra. 

A második előadó az egyre nagyobb elismerésnek örvendő sepsiszentgyörgyi zenekar, az ír bulizenét játszó Selfish Murphy, amelyet a magyarországi Méz nevű zenekar basszusgitárosa, Martinka János alapított, ők december 31-én 22 órától játszanak.

23 órától az anyaországi zenekaroké a terep, elsőként a közelmúltban 40 éves előadói jubileumát ünneplő Delhusa Gjon szórakoztatja a közönséget, majd éjfél után az új felállásban zenélő, 12 éves múltra visszatekintő Zanzibár lép színpadra.

A szervezők továbbá beszámoltak arról, hogy a tavalyi szilveszteri mulatsághoz képest az idei szerényebb lesz, ugyanis az időjárás-előrejelzések alapján nem valószínű, hogy lesz hó, ezért Sugásfürdőn nem szervezik meg a hóünnepet. Ennek elmaradását remélhetőleg pótolják a városbeli rendezvények.

Nem marad el a tűzijáték sem, Grubisics Levente elmondása szerint mind éjfélkor, mind egy órakor, azaz a „román” és a „magyar” újévkor magasba szállnak a rakéták.

A szervezők beszámoltak arról is, hogy tárgyalásokat folytatnak a Szepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségével (SVESZ) arról, hogy – az először az őszi vásáron felállított kör alakú sátorban – a helyi vendéglősök hagyományos készítményeiket kínálják majd. Az elképzelés szerint a sátort már a karácsonyi vásár ideje alatt, december 15-től felállítatnák, és egészen év végéig a helyén maradna, bár erről még nem született végső megállapodás.

Az utcabált kizárólag támogatók hozzájárulásából fedezik a szervezők, a megyeszékhely önkormányzata csak logisztikai segítséget nyújt, azaz a saját költségvetéséből nem áldoz erre a célra. Reményeik szerint legalább akkora sikere lesz az utcabálnak, mint tavaly, amikor megközelítőleg hétezer ember ünnepelt az utcán.

\"\"

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.