hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Továbbra is a város működteti a sípályákat

2011.11.18

Elállt Sepsiszentgyörgy önkormányzata attól a tavasszal megfogalmazott elképzeléstől, amely szerint átadták volna a Sugásfürdőn kialakított sífelvonók működtetési jogát egy magánvállalatnak.

Antal Árpád András polgármester elmondása szerint időközben kiderült, hogy mivel a felvonók a város közvagyonához tartozó javak, azok bérbeadása túl bonyolult eljárás szerint történhetett volna meg, ezért inkább más megoldást választottak a működtetésük hatékonyabbá tételére.

Ennek megfelelően tárgyalást kezdeményeztek az Alpin Sport Egyesülettel, hogy a szervezet tagjai végezzék a felvonók működtetését. A városvezető reményei szerint ezzel tulajdonképpen azt érnék el, hogy hatékonyabb lenne mind a felvonók, mind a sípályák kihasználása. A közalkalmazottak számára ugyanis kellemetlen volt a munkaprogram, amely hétköznapokon este tízig elhúzódott.

Nagy Zoltán, a sepsiszentgyörgyi sportlétesítmények vezetője érdeklődésünkre megerősítette, hogy tárgyalnak az egyesülettel, amellyel eddig is létezett együttműködés az esetleges mentési akciókra. Várhatóan az egyesület képviselői beleegyeznek majd abba, hogy az önkormányzattal partnerségben nagyobb részt vállaljanak a feladatból.

A sípályákat és felvonókat de­cember közepétől kell majd működtetni, viszont ez időjárásfüggő, míg a szezon zárása legkésőbb március közepén történik. Nagy Zoltán ugyanakkor elmondta: az árak nem változnak, így a bérlet, ami hat felvonást jelent, ebben a szezonban is 10 lej lesz, egy felvonás pedig három lej.

Nyitva tartás kedd és péntek 15-22 óra, hétvégén pedig 9-21 óra között. Hétfőn a sípályák zárva lesznek.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.