hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Ütős sportok napja Sepsiszentgyörgyön

2011.10.31

November 6-án, vasárnap, amikor a hideg miatt egyre kevesebb a lehetőség a mozgásra, megnyitják kapuik a közönség előtt a város ütős sportpályái. Reggel 10 és este 18 óra között aktív szórakozásra kínál lehetőséget a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és az Equites Egyesület közös szervezésében létrejött ütős sportnap. Vasárnap kortól, erőnléttől és gyakorlottságtól függetlenül mindenki szabadon ütögethet, tanulhat a profiktól és összemérheti ügyességét nyílt versenyben más vállalkozó szellemű amatőr sportolókkal. A négy ütős sport, a tenisz, tollaslabda, asztalitenisz és squash bármelyikét ingyen ki lehet próbálni ezen a napon.

A résztvevők magukkal hozhatják kedvenc ütőjük és szerencsés labdájuk, aki pedig felszerelés nélkül érkezik, az kölcsönveheti a szervezők által biztosított sportszereket. A fallabda és tollaslabda pályákra kizárólag váltócipőben lehet bemenni.

A rendezvény négy helyszínen zajlik: a tollasozókat a Mikes Kelemen Főgimnázium tornatermébe, a pingpongozókat a BoBowlingba, a teniszezőket a piac melletti pályáknál és a fallabdával ismerkedni vágyókat pedig a városi uszoda emeletén várják a szervezők. Délelőtt 10 és 13 óra között edzők és profi játékosok segítenek elsajátítani az ütős sportok fortélyait és lehetőség nyílik barátságos ütögetésre is, majd 13 órától megkezdődik a nyílt bajnokság, amire bárki szabadon benevezhet.

Az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat keretében zajló rendezvény célja a tartalmas szórakozás, valamint a testmozgás népszerűsítése. Az ütős sportnapba bekapcsolódó szervezetek a Kovászna Squash Sport Klub Egyesület, Electrica Sport Klub Sepsiszentgyörgy, Szentgyörgy Sárkány Sport Klub, Tenisz Klub Trio Egyesület Sepsiszentgyörgy.

Partnerek: BoBowling, Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, Mikes Kelemen Főgimnázium.
Oktatók: Simon Teodor – asztali tenisz, Bara Hunor - fallabda, Sztolyka Péter - tollaslabda, Szabó Zsolt - tenisz
 

\"\"

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.