hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Keressük Sepsiszentgyörgy mindennapi hőseit

2023.09.14

Október 5-ig kilenc kategóriában lehet jelölni személyeket

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata odafigyel azokra a mindennapi hősökre, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, segítőkészségükkel, tudásukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egyre jobb hely legyen. Ezért indítja el a Best of Sepsi programot és honlapot, ahol közösségi jelölés és közönségszavazás útján díjazza Sepsiszentgyörgy legjobbjait a Legek gáláján november 11-én a Tamási Áron Színházban. A kezdeményezést Antal Árpád polgármester és Antalka Erika, a Városimázs iroda munkatársa mutatta be.

„Többször mondtam már, hogy nem én vagyok a közösség egyetlen vezetője, mert sokan mások, más szakterületek képviselői vezetik és alakítják ezt a közösséget. Nagyon sok olyan ember van ebben a városban, akik nem kapnak elég nyilvánosságot, de akik a munkájuk végzése közben hozzáállásukkal szebbé teszik a napjainkat. Egy taxisofőr, egy intézmény kapusa, egy villanyszerelő, egy fodrász vagy egy eladónő, aki azzal, hogy rád mosolyog vagy segít neked, jobbá teszi ezt a közösséget. Szeretnénk megtalálni ezeket az embereket, a mindennapi hősöket, akik segítenek abban, hogy ez a közösség jobbá váljon. Szeretnénk őket megjutalmazni és megköszönni nekik, hogy léteznek, és ezzel talán másokat is motiválni fognak arra, hogy jobbak legyenek" – mondta Antal Árpád polgármester.

Ezért hozta létre az önkormányzat a www.bestofsepsi.ro (Sepsiszentgyörgy legjobbjai) című honlapot, ahol kilenc kategóriában lehet nevezni szeptember 14-től október 5-ig olyan személyeket, akikről úgy gondoljuk, hogy jobbá teszik városunkat. 

„Azokat az embereket keressük, akik hozzáadott értékkel végzik a munkájukat: mosollyal az arcukon, egy-egy barátságos, kedves szóval, segítőkészséggel, odafigyeléssel. Hiszen mindannyiunknak másképp telik a napja, ha ilyen emberekkel találkozunk. Ezzel a kezdeményezéssel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne menjünk el az ilyen emberek mellett, vegyük észre és díjazzuk őket” – hangsúlyozta Antalka Erika. 

Az alábbi kategóriákban várjuk a jelöléseket, a példák nem merítik ki a szakterületeket, ezek csupán szemléltető jellegűek:

  1. Eladók, vendéglátásban dolgozók (bolti eladó, pincér, szakács, báros stb.)
  2. Különféle szolgáltatásokat nyújtó személyek és szakemberek (taxisofőr, fodrász, kapus, asztalos, villanyszerelő stb.)
  3. Egészségügyben dolgozók (orvos, asszisztens, gyógytornász stb.)
  4. Művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek (színész, képzőművész, fotós, zenész, újságíró, rádiós stb.)
  5. Oktatók és nevelők (óvónő, tanítónő, tanár, egyetemi tanár, professzor stb.)
  6. Sportolók, edzők
  7. Egyházi elöljárók, egyházközség aktív tagjai
  8. A város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők (mentős, tűzoltó, rendőr, csendőr stb.)
  9. Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások stb.

Egy kategóriában kizárólag egy személyt nevesíthetnek egy IP-címről, ezt a főoldalon tehetik meg a jelölés gombra kattintva, egy űrlap kitöltésével. Fontos, hogy a jelölt személy Sepsiszentgyörgyön dolgozzon, de jelölni bárhonnan lehet, Sepsiszentgyörgy környékéről vagy más városból is. A titkos nevezés után egy előválogatás során kiválasztjuk az öt legtöbb jelölést kapó személyt minden kategóriában, közülük pedig közönségszavazás útján kerül ki majd a nyertes. A szavazás a honlapon október 12-től november másodikáig tart. 

A közönségszavazás eredményére majd a Legek gáláján derül fény 2023. november 11-én 18:00 órától a Tamási Áron Színházban. A díjazottakat tehát, a kilenc kategória nyerteseit a Legek gáláján köszöntjük és ajándékozzuk meg, ahol további 150-200 érdeklődő is részt vehet, akik majd regisztráció útján kapnak ingyenes belépőt – erre iratkozni október 12-től lesz lehetőség.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.