hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Június 20-tól újra lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára

2022.06.15

Június 20. és július 7. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat. A program célja, hogy a fiatalok közelebbről megismerjék az önkormányzat működését, tapasztalatot szerezzenek a közigazgatás területén és a jövőben hasznosítani tudják a megszerzett ismereteket. A gyakornoki program két alkalommal, egy-egy hónapig tart majd. 

A tavalyi évhez hasonlóan Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának irodáiba, alárendelt intézményibe, illetve az alpolgármesteri kabinetekbe is várják azokat a fiatalokat, akik szívesen részt vennének a gyakornoki programban, kamatoztatnák az ismereteiket és új tapasztalatot szereznének azáltal, hogy részt vesznek a különböző irodák napi tevékenységében, esetenként pedig rendezvények szervezésében.

A jelentkezéshez szükséges iratcsomónak az alábbiakat kell tartalmaznia: kitöltendő kérés (ITT érhető el), önéletrajz (Europass), személyazonossági igazolvány másolata, egyetemi igazolás, amely azt bizonyítja, hogy a jelentkező egyetemi tanulmányokat folytat, vagy nemrég fejezte be azokat. A dokumentumokat a kata.dobai@sepsi.ro címre szükséges elküldeni július 7-ig. 

A jelentkezők július 11. és 15. között egy személyes beszélgetésen vesznek részt, annak érdekében, hogy a tanulmányaiknak és érdeklődési körüknek megfelelően választhassák ki a program szervezői a szakirodát vagy alárendelt intézményt, ahol majd a gyakornokságot végzik. 

A programban idén összesen 20 fiatal vehet részt, az első csoport július 18. és augusztus 12., a második pedig augusztus 13. és szeptember 9. között gyakornokoskodhat. 2021-ben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programján összesen 14 fiatal vett részt.

Szabályzat és egyéb mellékletek (román nyelven)

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.