hu
 
Csütörtök, 2021. Január 28.

Idén más formában kerül sor az adventi ünnepségre Sepsiszentgyörgyön

2020.11.25

Az óriás adventi koszorúkat felállítja az Önkormányzat

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott kötelező intézkedések értelmében, idén nem kerül sor az adventi ünnepségre és az első adventi gyertya közös meggyújtására Sepsiszentgyörgyön. Az óriás koszorúkat idén is felállítja az Önkormányzat és akárcsak az előző években, az ünnepvárás mind a négy vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát.

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyra való készülődésnek, amely az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával veszi kezdetét. Idén tizenegyedik alkalommal áll majd óriási adventi koszorú a város Főterén. Az első gyertya meggyújtására minden évben ünnepi műsor keretében kerül sor, az esemény azonban az idei évben elmarad.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata videóüzenet formájában közvetíti majd a lakóknak az ünnepváró gondolatokat az intézmény hivatalos Facebook oldalán advent minden vasárnapján.

Az Állomás negyedi körforgalomhoz idén is kerül koszorú, a dekoráció mindkét helyszínen a tavalyihoz hasonlóan, a fehér város tematikája köré épül. A koszorúkat minden évben a városi kertészet munkatársai fonják, állítják fel, a díszek pedig helyi alkotók munkái, a fehér város tematikáját Bagoly Zsuzsi álmodta meg, kivitelezte Borbáth István, a MultiNr munkatársa. A díszítésben a városi kertészet munkatársainak a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársai is segítenek. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan, a Főtéren és az Erzsébet parkban további ünnepváró meglepetéssel is készül.

Négy éves a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi
2021.01.28

A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a négy éve nyílt Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének ad otthont. A 2016-ban újranyílt filmszínház küszöbét azóta több mint 140 ezer néző lépte át és megközelítőleg 750 filmet vetítettek több mint 7500 alkalommal.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új oltóközpontokat készít elő
2021.01.28

Felhívás az oltási kampányban részt venni kívánó orvosok és egészségügyi asszisztensek részére.

Új díjszabások a sepsiszentgyörgyi köztemetőben
2021.01.26

Az önkormányzat új sírhelyeket igyekszik beazonosítani bérbeadás céljából

Felhívás a garázstulajdonosok részére
2021.01.26

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felkéri a város közterületén található garázsok tulajdonosait, hogy adatfrissítés céljából február 15-ig vegyék fel a kapcsolatot az intézmény munkatársaival. 

Mindeddig közel 1000 fiatal vett részt az önkormányzat ifjúsági konzultációján
2021.01.25

A felmérés célja elsősorban a 14-35 év közötti fiatalok Sepsiszentgyörgyről (a város által nyújtott lehetőségek, köztük a kultúra, szabadidő és oktatás), illetve a városvezetésről alkotott képének feltérképezése. A válaszokat március elején értékelik ki.