hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Idén más formában kerül sor az adventi ünnepségre Sepsiszentgyörgyön

2020.11.25

Az óriás adventi koszorúkat felállítja az Önkormányzat

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott kötelező intézkedések értelmében, idén nem kerül sor az adventi ünnepségre és az első adventi gyertya közös meggyújtására Sepsiszentgyörgyön. Az óriás koszorúkat idén is felállítja az Önkormányzat és akárcsak az előző években, az ünnepvárás mind a négy vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát.

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyra való készülődésnek, amely az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával veszi kezdetét. Idén tizenegyedik alkalommal áll majd óriási adventi koszorú a város Főterén. Az első gyertya meggyújtására minden évben ünnepi műsor keretében kerül sor, az esemény azonban az idei évben elmarad.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata videóüzenet formájában közvetíti majd a lakóknak az ünnepváró gondolatokat az intézmény hivatalos Facebook oldalán advent minden vasárnapján.

Az Állomás negyedi körforgalomhoz idén is kerül koszorú, a dekoráció mindkét helyszínen a tavalyihoz hasonlóan, a fehér város tematikája köré épül. A koszorúkat minden évben a városi kertészet munkatársai fonják, állítják fel, a díszek pedig helyi alkotók munkái, a fehér város tematikáját Bagoly Zsuzsi álmodta meg, kivitelezte Borbáth István, a MultiNr munkatársa. A díszítésben a városi kertészet munkatársainak a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársai is segítenek. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan, a Főtéren és az Erzsébet parkban további ünnepváró meglepetéssel is készül.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén