hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

A mi városunk, a mi zászlónk!

2023.10.04

Még öt napig lehet a városban felállított standoknál támogatni azt a kezdeményezést, amely a sepsiszentgyörgyi városzászló elfogadásának ügyében indult. A kampány második szakaszában személyes megkereséssel, illetve online folytatódik az aláírásgyűjtés.

Amint arról már korábban beszámoltunk, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata aláírásgyűjtéssel indítja újra a város zászlajának elfogadási folyamatát, miután a legfelsőbb bíróság idén télen megsemmisítette az erre vonatkozó kormányhatározatot.

A mi városunk, a mi zászlónk jelszóval indított közösségi kampány célja, hogy a város jelképe újra Sepsiszentgyörgy közintézményeinek homlokzatán lobogjon. Ezért a kezdeményezés első szakaszában arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, hogy a város különböző pontjain felállított standoknál minél többen támogassák aláírásukkal az ügyet.

Az első fázis október 8-ig tart, ezt követően önkéntesek keresik otthonaikban a lakosokat. Azok a személyek, akik nem tartozkodnak otthonaikban, vagy a városban, a későbbiekben online is aláírhatják a kezdeményezést.

Az aláírásgyűjtő pontok a következő helyszíneken működnek hétköznap 15 és 19.30 között:

  • az Erzsébet parkban, Gróf Mikó Imre szobránál;
  • a Csíki negyedi Bertis üzlet mellett;
  • a Grigore Bălan sugárúton lévő Bertis üzlet mellett;
  • a Bánki Donát utcában, a központi piacnál;
  • a Sugás Áruház főbejárata mellett;

A hétvégén a Főtéren felállított standnál lehet aláírni az űrlapot 10 és 16 óra között.

A városzászló ügyét ugyanakkor a polgármesteri hivatal főbejárata mellett jobbra található, 2-es számú irodában (hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra, pénteken 10 és 15 óra között), valamint a sepsiszentgyörgyi RMDSZ irodában (Martinovics Ignác utca 2. szám), hétfőtől csütörtökig 10-16 óra és pénteken 10-14 óra között lehet támogatni a közösségi kampány teljes idején.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.