hu
 
Péntek, 2023. Március 24.

Petőfi-versek a Codex Régizene Együttes előadásában – Magyar Kultúra Napja

2023.01.21 20:00 - 22:00

A Magyar Kultúra Napja alkalmából összeállított programsorozatot tovább színesíti a sepsiszentgyörgyi Codex Régizene Együttes „Eredeti Magyar Dal Petőfi Sándor költeményeire” című koncertje. Az eseményre január 21-én, 20:00 órától kerül sor az Unitárius templomban.

A Codex Régizene Együttes 1996. őszén alakult a Brassói Transilvania Tudományegyetem zenetagozatának tanáraiból és diákjaiból. Az együttes tagjai hivatásként élik meg a barokk zene művelését és széleskörű ismertetését. A sajátos előadói stílussal életre keltett 17-18. századi művek a jelen emberéhez szólnak, bejárva az érzelmek széles skáláját. Igyekszenek a dallamok értelmét, érzelmi világát újra felfedezni, zenei tartalommal megtölteni és vonzó módon a közönség elé tárni. A zenekar tagjai: Adorján Csaba (brácsa, kontra), Kovács Éva (hegedű), Kovács László (hegedű), Filip Ignác (furulyák, fuvolák, művészeti vezető), Lázár Zsombor (cselló), Szabó Éva (furulyák, fuvolák), Szőgyör Árpád (nagybőgő, ének), Fülöp Zsombor (gitár). 

A koncertre jegyeket teljes áron 20, illetve kedvezményesen 10 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám), valamint 20 lej értékben az www.eventim.ro oldalon lehet vásárolni.

Időpont: Január 21., 20:00

Helyszín: Unitárius templom, Sepsiszentgyörgy

Jegyárak: 20 és 10 lej