hu
 
Hétfő, 2024. Június 17.

IV. Kürtőskalács – Édes Ízek Fesztiválja

2022.09.09

Újra Székelyföld legfinomabb kürtőskalácsait lehet megkóstolni Sepsiszentgyörgy főterén a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, 2022. szeptember 9-11. között.

A háromnapos rendezvényen a kürtőskalácssütő verseny mellett szakmai konferencia, vásár, kulturális, valamint gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

A rendezvény a kürtőskalács, mint székelyföldi érték népszerűsítését hivatott szolgálni. Az idei rendezvény újdonsága, a csapatok alternatív alapanyagokból, glutén és cukor mentes reform kürtőst készítenek, és ez alkalommal is megsütik az összefogás, együvé tartozás szimbólumaként a Kárpát-medence kürtőskalácsát. A fesztivál állandó programja lesz a gyerekeknek szóló Kürtőskalácssütő Kismesterek Tanodája, ahol mindenki megsütheti a saját kürtőskalácsát. Továbbá a kicsiket várja a Kincskereső verseny, az állatsimogató, valamint a tiroli is az Erzsébet parkban.

A fesztiválon fellép pénteken a Trend Music együttes, szombaton a Perkő és Kincskeresők Néptáncegyüttes, a KáeR & Kapriccio, a 3 SUD EST. Vasárnap a rétyi Kováts András ifjúsági koncert fúvószenekar szórakoztatja a közönséget, lesz román folklór műsor, gyerektáncház a Folker együttessel, Térerő, valamint Magna Cum Laude koncert.

Időpont: Szeptember 9-11.

Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Főtér

Jegyárak: ingyenes

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, AgroSic Közösségek Közti Társulás, Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Székely Gazdaszervezetek Egyesülete