hu
 
Szombat, 2024. Február 24.

Pályázati kisokos - A Gyere haza program kritériumrendszere

gyere haza

PÁLYÁZATI KISOKOS

A Gyere haza program kritériumrendszere

2009-ben döntött úgy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, hogy a városból elszármazott, elsősorban fiatal értelmiségiek számára olyan programot dolgoz ki, amely a hazatelepedésre ösztönzi őket.

Azok pályázhatnak, akik az iratcsomó benyújtásáig még nem töltötték be a 35. életévüket, a kérvényező egyénileg, saját nevére kell kérje a lakhatási igénylést. Az igénylő személynek, illetve feleségének az iratcsomó benyújtásáig és annak elbírálása alatt nem szabad rendelkeznie semmilyen lakással vagy telekkel sem Sepsiszentgyörgyön, sem pedig más településen. Kivételt jelent ez alól, ha valaki örökség útján jutott ingatlanhoz, vagy akinek államosították a lakását, és nem kapott semmiféle természetbeli kártérítést.

A hazaköltözni szándékozó igénylőknek ugyanakkor kell kérniük egy igazolást a lakosság-nyilvántartó hivataltól, hogy melyik időszakban laktak a városban, illetve kell csatolniuk egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozatot is, amelyben vállalják, hogy haza fognak költözni Sepsiszentgyörgyre.

Letölthető dokumentumok

Jogi háttér

Háztervek