hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.

Hallgatói ösztöndíjprogram - 2024

A jelentkezési iratok leadási határideje január 31.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 2014-ben indított hallgatói ösztöndíjprogramot alap-, mester-, illetve doktori képzésben résztvevőknek, az ösztöndíj keretösszege 100 000 lej. Az odaítélt ösztöndíjak száma az összeg kimerülésével zárul le.

Az ösztöndíjra azok a 35 év alatti diákok pályázhatnak, akik alap-, mesteri- vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és a disszertációjuk előkészítésén dolgoznak a folyó tanévben.

A sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkezők bármilyen témában kutathatnak. Azok a diákok, akik bármilyen más romániai településen rendelkeznek lakhellyel, kizárólag Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos kutatásokra igényelhetnek ösztöndíjat.

Az ösztöndíj értéke havi 300 lej az alapképzésben résztvevő hallgatók számára, havi 500 lej a mesterképzésen résztvevő hallgatóknak, és havi 1 000 lej a doktori képzésen résztvevő hallgatók számára. Az ösztöndíjak folyósításának időtartama 4 hónap.

Az alap- és mesteri képzésben részt vevők 2024. június 30-ig, a doktori képzésben részt vevők 2024. szeptember 30-ig kötelesek leadni a dolgozatukat nyomtatott és elektronikus formában egyaránt.

Az alapképzésben és mesteriképzésben résztvevő diákok esetében az ösztöndíj elnyeréséhez szükséges ponthatár 30 pont, míg a doktorandusz képzésben résztvevő diákok esetében 40 pont szükséges az ösztöndíj elnyeréséhez.

A hallgatói ösztöndíjra a jelentkezési űrlap kitöltésével és az ösztöndíjszabályzatban megjelölt dokumentumok leadásával lehet pályázni, melyet 2024. január 31-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal Ifjúsági Irodájában (Kőrösi Csoma Sándor utca, 5. szám) és elektronikusan elküldeni aznap 15 óráig a zsolt.balogh@sepsi.ro címre. A jelentkezést minden esetben elektronikusan is kötelező elküldeni.

A döntéssel kapcsolatos fellebbezések benyújtására a közzétételtől számított 2 munkanapon belül van lehetőség, az Ifjúsági Irodában (Kőrösi Csoma Sándor utca, 5. szám).

A hallgatói ösztöndíj szabályzata ITT olvasható, a pályázati űrlap ITT érhető el.

A dolgozatok személyesen történő bemutatására novemeber 4. és 11. között kerül sor. 

2024. február 9.:  A hallgatói ösztöndíjra beérkezett dolgozatok listája

2024. február 16.: Eredmények

2024.02.21: Végső eredmények