hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Zajlanak az útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön 

2021.10.14

Sepsiszentgyörgyön párhuzamosan több helyszínen is zajlanak különböző útfelújítási munkálatok.  

Az 1918. December 1. utcában elhelyezték az alapozó réteget, folyamatban van az új közvilágítási hálózat kiépítése, a régi rendszer átalakítása és a lakásokhoz való bekötése, annak érdekében, hogy föld alá tudják helyezni a vezetékeket. Az időjárási körülmények függvényében a másik forgalmi sávon is elkezdik a munkálatokat. 

Leaszfaltozták a Dália utcát, a Grigore Bălan tábornok utca és Gyöngyvirág utca közötti szakaszon, a József Attila utcában pedig kicserélték az útburkolat koptatórétegét. A Csíki utcában folytatják a munkát: a gázhálózat korszerűsítése után jelenleg a víz- és csatornahálózatot újítáják, ezt követően az Electrica vállalat a közvilágítási hálozaton fog dolgozni.

Zajlik a Sepsi Aréna és Sepsi OSK stadion közötti bekötőút átalakítása, melyet füvesítenek, zöldövezetet és gyalogos övezetet alakítanak ki. Így akik az aréna előtt parkolnak, könnyebb bejárásuk lesz majd a stadionhoz, és fordítva. 

A Dózsa György utcában járdajavítási munkálatok zajlanak, jövő héten kerül sor az aszfaltozásra. A városban folyamatosan dolgoznak az aknatetők szintre emelésén. A tél előtt nem nyitnak meg több útjavítási pontot, tavasszal azonban a város több utcáján kezdik majd el a felújítási munkálatokat. 

Folytatódik a gyalogátjárók megvilágításának javítása, az elmúlt időszakban kilenc helyszínen szereltek fel speciális világítóoszlopokat. A gyalogátkelőhelyek láthatóságának növelésével a gyalogosok biztonságosabban közlekedhetnek. 

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.