hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Zajlanak a tanügyi intézmények és a szociális lakások belső felújítási munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2022.02.11

Teljeskörű felújítási munkálatokat végeznek a Székely Mikó Kollégiumban, a Gulliver Napköziotthonos Óvodában és a több szociális lakás rendbetétele is folyamatban van

A téli időszakban a Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai a város szociális lakásainak és tanügyi intézményeinek belső felújításán dolgoznak. Az Otthon sétányon, Liliom sétányon, a Vasile Goldis utcában és Szépmezőn található szociális lakásokban a régi nyílászárókat újakra cserélik, falakat és mennyezeteket javítanak és festenek újra, valamint laminált padló, fali- és padlócsempe lerakásán is dolgoznak a szakemberek.

A Gulliver Napköziotthonos Óvódában befejezték a tetőszerkezet feljavítását, részben megtörtént a padlózat hőszigetelése és a villanyvezetékek cseréje is, ugyanakkor új, energiatakarékos világítótestekre cserélték a régieket. Jelenleg a termek falainak és mennyezeteinek festése van folyamatban. Az energiahatékonyság növelése és a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése érdekében az óvoda új fűtőberendezéssel fog gazdagodni, amely részben megújuló energiaforrások bevonásával történik, napelemek és hibrid fotovoltaikus panelek telepítésével.

Javában zajlanak a munkálatok Székely Mikó Kollégiumban is, ahol a teljeskörű felújítási munkálatok során kicserélik a víz-, villany- és fűtéshálózatot, de megújulnak az osztálytermek, folyosók és a mellékhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet parkra néző épületszárnyban dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ahol eddig eltávolították a régi fali- és padlóburkolatot, a rossz állapotban lévő ajtókat, és a régi bútorzatot az osztálytermekből, a folyosókróll és a mellékhelyiségekből. Kialakították a falakban a nyomvonalakat az új villanyvezetékeknek, jelenleg a falak kijavításán dolgoznak. Ezután következik az új burkolatok lerakása és végül a festési munkálatok. A korszerűsítési munkálatok befejezése után új felszereléssel is gazdagonak majd az osztálytermek. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a munkálatok előreláthatólag 2022. december végére fejeződnek be.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.