hu
 
Szombat, 2021. Szeptember 18.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben

2021.09.09

Kibővítik és felújítják a Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvodát, jelenleg a villanyvezetékeket cserélik, újrarendezik a belső tereket, hőszigetelnek, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek.

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában a közeljövőben elkezdik az épület hőszigetelését és a tetőszerkezet helyreállítását. 

Még az idén elkezdik az Orbán Balázs óvoda épületének lebontását és egy új épület megépítését, jövőben pedig Sepsiszentgyörgy két új óvodával is gyarapszik, ezek Szépmezőn és az Őrkőn épülnek majd fel.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában zajlik az udvarrendezés és újjáépítik az udvaron lévő sportpályákat.

A Nicolae Colan Általános Iskolánál az egykori uszodának tervezett épületet alakítják át egy multifunkcionális létesítménnyé.

Elkészült a Plugor Sándor Művészeti Líceum külső hőszigetelése, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban felújítják és hőszigetelik a dísztermet és bentlakás épületét, a munkálatok ideje alatt a bentlakó diákokat a Consic Szállóban helyezik el.

A Székely Mikó Kollégiumban a teljes épületegyüttest felújítják, ablakokat cserélnek, tetőt javítanak és újrafestik a külső falakat és a homlokzatokat, az osztálytermeket új bútorzattal szerelik fel, megújulnak a folyosók és az illemhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet park felőli szárny felújítása zajlik, amely várhatóan jövő tavaszra készül el.

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba
2021.09.15

Szeptember 20-tól a már jól megszokott gyűjtőpontoktól és  útvonalakon sétálhatnak iskolába reggelente a gyerekek.

A tizenegyedik Őszi Vásár és Kultúrszüret programja
2021.09.09

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgy Főterén szeptember 16. és 19. között. A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben
2021.09.09

Készülnek a tanévkezdésre a sepsiszentgyörgyi tanintézmények, több helyen is zajlanak a különböző felújítási munkálatok, hőszigetelések.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön
2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

Útfestésre kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában
2021.09.08

Csütörtöktől, szeptember 9-től az úttest és a parkolók festésére kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában.