hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

X. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat díjátadóval egybekötött kiállítása

2023.12.14

A Vadon Egyesület tájékoztatja Önöket, hogy 2023. december 15-én, 17:00 órától kerül megrendezésre a X. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitója Sepsiszentgyörgyön, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épületében, a Gróf Mikó Imre utca 11. szám alatt.

A kiállításon bemutatásra kerülnek a legkiemelkedőbb természetfotók, melyeket a világ minden tájáról küldtek be a résztvevők. A pályázatot a Vadon Egyesület hirdette meg, és örömmel mutatja be a legjobb alkotásokat ezen a különleges eseményen.

A TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázatra a világ bármely pontjáról benevezhettek az amatőr és profi fotósok. A pályázat célja a természet szépségének megörökítése, ezért a felvételeknek természetes élőhelyeken kellett készülniük, anélkül, hogy megzavarnák az élővilágot. Csak vadon élő állatok szerepelhettek a felvételeken, fogságban tartott állatokról készült fotók nem lehettek része a pályázatnak.

A műveket két kategóriában nevezhették: A kategória, amely bármilyen természetfotót magában foglalhatott (állat, növény, táj, makró stb.), valamint a B kategória, amely az "Ősz a természetben" témájára fókuszál, és olyan fotókkal pályázhattak, amelyek nem tartalmaztak ember alkotta létesítményeket.

A jubileumi eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

(A Vadon Egyesület közleménye)

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.