hu
 
Vasárnap, 2022. Július 03.

Változások az építkezési engedélyek érvényességét illetően

2022.06.20

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Városrendezési Igazgatósága tájékoztatja a lakókat, hogy változott az építkezési engedélyek érvényességére vonatkozó, 50/1991-es számú törvény.

A 7-es cikkelyt érintő módosítások értelmében, amennyiben az építési munkálatokat nem kezdik meg vagy fejezik be a megszabott határidőn belül, a kivitelező az építkezési engedély határidejének meghosszabbítását kérvényezheti a lejárat időpontját megelőző 45 munkanapon belül. Korábban ez az időszak 15 munkanap volt. Az engedély határidejének meghosszabbítása ingyenes és egyszeri alkalommal, legtöbb 24 hónapra állítják ki. 

JÓ TUDNI! A törvény módosításának időpontjában (2022. június 10.) már meghosszabbított építkezési engedélyekre is a fent leírtak érvényesek, így legtöbb 24 hónapig lehet meghosszabbítani érvényességüket.

Azon építkezési engedélyek érvényessége, amelyeknek a határideje kevesebb, mint 30 napig tartott a törvény módosításának időpontjában (június 10.), 90 nappal automatikusan meghosszabbítódnak.

Sepsiszentgyörgyön épül meg az országban egyedülálló Kommunizmus Múzeuma
2022.07.01

A Helyi Tanács elfogadta az erre vonatkozó projekt benyújtását az országos helyreállítási alaphoz (PNRR), amely 11,4 millió euróval támogatja a múzeum megépülését

Jégcsarnok, hulladékgyűjtő ökoszigetek és 12 töltőállomás elektromos autók számára Sepsiszentgyörgyön
2022.06.30

A város fejlesztése érdekében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa több fontos határozattervezetet szavazott meg

Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125
2022.06.30

Szabadtéri kiállításmegnyitó Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat
2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak. 

Mire figyeljünk a kánikulában?
2022.06.29

A Románia Belügyminisztériuma alá tartozó Kovászna megyei „Mihai Viteazul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a következő, kánikulában betartandó szabályokra hívja fel a lakosság figyelmét.