hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Változások a köztéri rendezvények engedélyezési eljárásában forgalomkorlátozás esetén

2023.01.31

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a rendezvényszervezők figyelmét, hogy  megváltozik azoknak a köztéri rendezvényeknek az engedélyezési eljárása, amelyek esetében forgalomkorlátozás szükséges. Ennek értelmében, a rendezvény idején történő forgalomkorlátozás bevezetéséhez a szervezőknek előbb a Kovászna Megyei Rendőr-felügyelőséghez (IPJ) tartozó közlekedési rendőrséghez kell kérést benyújtaniuk, majd a Polgármesteri Hivatal köztéri rendezvényeket engedélyező bizottságának engedélyére is szükség lesz.

Fontos! Figyelembe véve, hogy a közlekedési rendőrség az engedélyt legkevesebb öt nappal a rendezvény előtt bocsátja ki, a Polgármesteri Hivatalhoz a kérelmet pedig a rendezvény előtt legkevesebb három nappal kell benyújtani, a szervezőket arra kérik, hogy az engedélyezési eljárásokat az esemény előtt legalább 7-10 nappal kezdjék meg.

A közlekedési rendőrség által kibocsátott engedély megszerzéséhez a következő iratokat szükséges benyújtani: a szervező adatait, az érintett útszakaszt, a rendezvény időtartamát és a felelős személy elérhetőségét tartalmazó kérelmet; az érintett útszakaszhoz tartozó közúthálózat tervrajzát; a már meglévő, valamint a javasolt ideiglenes közúti jelzéseket.

A rendezvény idején a forgalom a közlekedési rendőrség jóváhagyásával a szervező vagy az útkezelő által meghatározott kerülőúton fog zajlani.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.